Annawii

HEADACHE FROM HELL

God morgon sötnosar! Igår var en tuff dag för fröken då jag hade fruktansvärt ont i huvud och nacke så när jag skulle sova fick faktiskt Micke ställa en hink bredvid sängen för säkerhets skull. Lyckades dock somna utan någon ”olycka” och nu känns det lite bättre men jag känner att det spänner i hela pannan och ögonen. Just därför blir det ingen mer datatid i dag (har några förinställda inlägg sedan tidigare) och jag hoppas lite frisk luft och vila kan råda bot på detta. Sist jag hade migrän var i London på vår bröllopsresa och det var ingen rolig historia. Fick migrän med aura så det enda jag såg var ljusfläckar och hela kroppen domnade bort, fick t.o.m åka till akuten eftersom de inte visste vad det var. Nu vet jag ju iallafall vad det är om det skulle hända så rädslan blir inte lika stor även om det så klart är sjukt obehagligt! Någon av er som varit med om liknande?
Hoppas att ni fått en bättre start på veckan än mig och ta hand om er!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Har själv migrän, det ter sig dock inte på samma sätt som för dig. Men jag känner absolut igen mig i den extrema huvudvärken, den är rent ut sagt förjävlig! Om du har något/några bra tips för att mota bort den så får du gärna säga till. Själv knaprar jag smärtstillande och sover bort det. Dock så är jag groggy dagen efter och känner mig inte helt okej på ett tag, migrän är verkligen märkligt!

  2. jessica

    Jag har också sådan/liknande migrän. Börjar med flimmer framför oftast ett öga (höger eller vänster), sedan domnar jag av i kroppen& ansiktet ensidigt, i motsatt sida mot för vilket öga som drabbades. Helknäppt 🙂 jag har lärt mig att ta migränmedicin vid första känningarna och klara mig ofta undan lindrigt *peppar peppar ta i trä*

  3. Anka

    Hejsan!
    Här kommer en kommentar från en läsare i Finland!
    Jag brukar faktiskt få just sådan där migrän. Jag brukar kalla det ögonmigrän, för jag ser typ ingenting under tiden. Bara fläckar och stjärnor och ljusvågor, eller hur jag nu ska beskriva det. Håller på ungefär 20 – 30 minuter och går bara om, om jag får lägga mig ner i totalt mörker. Mina armar brukar också domna, men det har att göra med spända axlar.
    Vi jobbar för hårt framför datorn helt enkelt! Borde vara mer ute i skogen och hugga ner träd eller nåt 😀

    1. ANNAWII

      Hej finis!
      Usch de tär ungefär samma för mig, kan bli bättre men så fort jag anstränger mig kommer det tillbaka. otroligt frustrerande!
      Och du har så rätt – mindre skärmtid och mer "vanligt" liv är helt klart förebyggande!
      Kram

  4. Anonym

    Hej! Arbetar som leg fysioterapeut och har noterat att du ser väldigt spänd ut i nacke/axlar på bilder, dvs att du höjer axlarna mycket. Att ha en ökad tonus i dessa muskler kan ge kraftig huvudvärk och nacksmärtor. Ovanligt att besväret sitter i själva benstrukturen (kotor osv) utan att nackbesvär ofta är muskulärt betingat. Så mitt tips är att söka en leg sjukgymnast/fysioterapeut för hjälp med detta och skippa "kotknäckare" (kiropraktorer). Med vänlig hälsning, fysioterapeuten