Annawii

MONDAY MORNING

God morgon raringar! Jag är fortfarande lite omskakad efter gårdagens valresultat (är så klart glad över att det blir en rödgrön regering men superledsen att Fi! inte kom in och att SD fick så många röster) så jag är på ett skumt humör i dag. Kan inte riktigt känna den glädjen jag borde känna då det tredje största partiet i Sverige i dag är främlingsfientliga. Det skrämmer mig att det finns så mycket hat i Sverige och det enda som glädjer mig är att valresultatet ser helt annorlunda ut här i Umeå. Kanske därför chocken blir så stor eftersom jag inte upplever det på nära håll. Nåväl, planerna för i dag är att jobba och i kväll ska vi se dokumentären ”Hotel Paradise” som tydligen ska vara riktigt bra. Lär väl bli en hel del nyhetstittande i dag också för i tider som dessa vill en hålla sig så uppdaterad det bara går! Vad gör ni idag, är ni också besvikna på gårdagens valresultat?
Ha en fin dag och kom i håg att vi ALLA är lika mycket värda!
/Good morning babes! I’m still a little shaky since yesterday’s election results (I’m happy for the new government, but I’m sad that SD got so many votes), so I’m on a weird mood today. I can’t feel the happiness I should when the third largest party in Sweden is a xenophobia party. It scares me that there is so much hate in Sweden and the only thing that pleases me is that the election results looks totally different where I live. Maybe that’s why I’m so shocked about the result because I don’t see all that hatred in my surroundings. Well well, my plans for today is to work and tonight we will watch the documentary ”Hotel paradise”, which I’ve heard so much good things about. What are you doing today?
Dress | Boots | Poncho & clutch
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Håller med Isabella. I just F!:s fall är det precis vad feminism är. F! drar ett skammens skimmer över de verkliga kvinnorättskämpar och feminister som jag stöder, det vill säga våra far- och mormödrar som slogs för riktiga kvinnosaksfrågor som rösträtt, rätt till abort och lika lön för lika arbete. Till skillnad från dagens nickedockor stred de för kvinnans sak och gjorde viktigare saker än att sitta i en vitstylad lägenhet och dricka rödvin, odla könshår och hitta på ord som "hen".

  2. Isabella

    Fast Fi är inte så mycket bättre – tydligen är det mer okej att vara emot vita män som förtrycker alla kvinnor.
    Vill poängtera att jag inte röstade på SD eller stödjer dem, men Fi är lika hemska dem.

  3. Elisabeth

    Jag blev verkligen besviken över att Sverige så gärna vill ha med ett främlingsfientligt parti som SD, och jag vet inte var detta kommer ta sig någonstans. Vet knappt vad jag ska ta mig till och jag hoppas verkligen folket tar sitt förnuft till fånga och lägger sina röster nästa gång till partier som vill det bästa, oavsett hudfärg eller kultur.

  4. Gabriella

    Ja jag blir alldeles mörkrädd att SD bara blir mer populära. Att de skulle bli det tredje största partiet… detta är inte klokt ju! Vilket samhälle vill folk ha egentligen?

    1. ANNAWII

      Ja det är helt galet! Hyfsat väntat men jag hade ändå hopp om att folk skulle ta sitt förnuft till fånga!
      Stor kram och vi fortsätter kämpa för jämställdhet och öppenhet!