Annawii

ATT KOMMA HEM OCH ATT LÄRA SIG VARVA NER ♥

God morgon sötnosar! Gårdagens besök hos BVC gick super och vår lilla skrutt växer precis som hon ska och börjar gli ganska tung nu – hela 4,6 kg vägde hon. Härligt! Efter BVC-besöket hade mamman tid hos MVC för återbesök och det var så skönt att träffa min barnmorska som jag hade under graviditeten för hon är verkligen så varm och fin! Vi pratade om tiden efter graviditeten och vi kom fram till att jag måste vila mer eftersom jag är väldigt skör och så ska jag be en läkare remittera mig till en psykolog så att jag får chans att bygga upp mig själv igen. I och med dålig sömn, en ganska tuff graviditet och mycket hormoner i kroppen har jag lite hjärnspöken och då gäller det att bromsa i tid och jobba med problemen. Vill även jobba mer med min självkänsla eftersom jag så himla ofta sätter mig själv i sista rum så jag tror det blir bra att få prata av sig lite och få nya infallsvinklar. 
Nåväl, måste även få berätta en positiv sak som hände igår och det var att när vi kom hem till huset på kvällen efter en heldag i stan så kändes det verkligen som att vi kom hem. Förut, när vi bodde i stan, brukade jag bli så stressad när vi kom hem på kvällen med en massa grejer som skulle packas upp men igår var det bara rofyllt och jag blev så glad! Den senaste veckan har jag tvivlat både en och två gånger om vi gjort rätt med flytten då jag varit så utmattad men nu när vi gjort undan det värsta, och jag kan släppa lite på flyttstressen, känner jag att det inte är  flytten hit som tagit all energi utan själva flyttandet. Huset är så välkomnande och jag älskar lugnet här, det är som att själen får ro. Tycker även att det är fantastiskt att inte ha TV än så länge för i stället för att sitta framför den på kvällarna ligger vi och pratar framför brasan eller spelar kort med tända ljus i köket. Vet att det absolut inte passar alla och att många skulle bli ”skogstokiga” men vi trivs och jag känner mig rofylld av att det är så tyst och mörkt ute på kvällarna. Det passar oss och det är ju det viktigaste!
Hur är det med er kära vänner?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. ANNAWII

      Ja det känns skönt att vi hittat hem!
      Och ja, du har så rätt, det är ett steg i rätt riktning att inse att man förtjänar att få må bättre än man gör! Kram

  1. Gabriella

    Tänkte faktiskt att du borde söka hjälp 😉 Man ska inte behöva känna den stressen och prestationskraven du gör och nästan krascha, det håller inte i längden.
    Kul att ni verkar trivas så bra i ert hus redan!
    Kram!!

  2. Ida V

    Alltid spännande med BVC-vägningar och mätning 🙂 Härligt att hon växer bra! Och jättebra att du får hjälp och tar ditt mående på allvar <3

  3. Ida

    Vad skönt att få hjälp med måendet. Det är viktigt att orka! Bara för att man fått ett barn som gör en lycklig betyder det inte att man mår helt bra. Det är "skönt" att läsa om någon som allt inte är helt perfekt fö, lättare att relatera själv till om du förstår hur jag menar? Idag kämpar jag som vanligt med vår snart 3åring som har egen vilja så det räcker och blir över ?? sen har vi en liten på 3månader som hänger med oss! En jobbdag till så har sambon 3v julledigt så det blir skönt! kram

    1. ANNAWII

      Du har så rätt och du säger det så bra – Bara för att man är lycklig på många plan har man ju fortfarande sitt bagage att bära på.
      Åh vad skönt att få lite sällskap och avlastning när han får semester! Ska nog be Micke ta ut några föräldradagar i januari/februari så jag också får lite sällskap och hjälp. Men december är tufft att få ledigt i när man jobbar inom handel :/.
      Kram fina

  4. Therese

    Så bra att du får hjälp! Jag gick efter en utmattningsdepression igenom två täta tuffa graviditeter och väldigt tuffa småbarnsår (kolik, nattskräck mm). Sömnbrist, totalt utarbetad och ja – fruktansvärt sliten var jag. Men dumt av mig så kämpade jag på i tysthet. Vilket gjorde att det tog mig flera år att "komma ikapp". Nu har jag ett jobb som passar mig bättre och barnen har blivit större så nu mår jag bra. Men som sagt, jag hade nog sluppit mycket "lidande" om jag tagit hjälp istället för att tjurskalligt försökt att klara allt själv. Kram!

    1. ANNAWII

      Ja det tar ju tid att komma på banan igen så det är nog viktigt att fånga upp det i tid! har sån tur som haft en sådan omtänksam barnmorska som fokuserat väldigt mkt på mitt mående och som verkligen bryr sig. Oftast hamnar ju allt fokus på bebisen men de tär ju viktigt att mamman med mår bra!
      Kram