Annawii

MY SKIN ROUTINE

De senaste månaderna har jag börjat ta hand om min hud på riktigt och det syns verkligen för jag har nog aldrig haft så fin hy som nu! Inte för att jag hade problemhy innan men jag kunde få utslag kring munnen på vintern plus bli väldigt torr men nu känns huden helt perfekt och jag har dessa produkter (gåvor) att tacka för det. Jag använder en ekologisk ansiktstvätt från Cicamed som är en löddrande variant och det passar mig bäst då jag mer eller mindre hatar rengöringskrämer deftersom de lägger sig som en hinna på huden. Därefter använder jag en ekologisk olja från M Picaut på morgonen (den är perfekt som sminkunderlag) och på kvällen kör jag på en ekologisk ansiktskräm från samma märke. De är båda fantastiskt bra och håller huden i schack även under de kallaste och torraste månaderna här uppe i norr!
Vad har ni för hudvårdsrutin?
/The last months I have started to take care of my skin better and it really shows! I have never had big problems with my skin but during the winters I used to get rashes around my mouth, but now my skin feels perfect and I have these products (gifts) to thank for that. I use an organic cleanser from Cicamed which lathers and I like it so much more than cleaning lotions because I don’t feel clean after using them. After I have washed my face, I use an organic oil from M Picaut in the morning and an organic moisturiser from the same brand in the evening. They are both amazing and keeps my skin flawless even during the coldest month! What is your skin routine babes?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Susanne Jönsson

    Jag började använda M Picauts produkter i höstas, och måste säga att de är helt underbara!!! Jag har alltid varit noga med att sköta min hy, då jag var yngre hade problem med akne och pormaskar. Gick regelbundet på ansiktsbehandlingar, men ansiktsbehandlingarna har fått stryka på foten sen ca tio år tillbaka, men jag är extremt noga med att sköta min hy, anisktsmasker och peeling regelbundet, dag/nattkräm, rengöring, ansiktsvatten och ögonkräm.
    I höstas så kändes det som om min hy inte blev nöjd, jag blev torr, så torr att huden på näsan "krackelerade" (sprack), spelade inte någon roll hur mycket jag smörjde och jag gick igenom ett stort register med olika produkter och olika märken. Sen kom jag i kontakt med M Picaut och måste verkligen säga att det blev ett "halleluja moment". Så underbara prudukter, rengöringen är som balsam för huden… Jag använder rengöringen på morgonen, Skin Perfect Moisturiser som dagkräm och ögonkrämen. Rengöring, ansiktsvatten, ögonkrämen och Precious oil till natten.
    Om huden känns "extra hungrig" t ex efter att ha varit ute mycket i blåst eller inomhus i mycket torr miljö så brukar jag bland oljan och moisturisern. Ca en gång i veckan använder jag M Picauts Exfoliating Peelmask.
    Enligt produktbroschyren om M Picauts produkter, så är dessa utan parabener, sulfater, mineraloljor, silikater och onödigt artificiella utfyllnader och färgämnen.
    Jag kan också varmt rekommendera dessa produkter!!!
    // Suss

  2. Jenny

    Jag har precis pratat med Mette Picaut angående djurtester och varken slutprodukter eller delprodukter är djurtestade, ägaren till fabriken är väldigt petig med detta och Mette likaså.
    Hoppas det ger svar på funderingar:)
    Jenny/ Swedish Beauty Factory (återförsäljare till M Picaut)

  3. Millie

    Inte ens delprodukterna? Det är nämligen fortfarande lagligt i undantagsfall. Och jag kan inte hitta detta företag/märke på de listor över kosmetika/skönhetsvård som inte testar på djur i något led. Jag blir nyfiken men är skeptisk av naturen då företag kan säga att det inte är djurtestat, och då mena slutprodukten. Men jag har blivit så pass nyfiken att jag tänker mejla M Picaut.

    1. ANNAWII

      Jo jag vet, oftats kan inte ens de företag som är listade som det garantera till 100 % att ingen del i produkten är djurtestad då det är ett krav i Kina att delarna djurtestas. Dock är ju dessa produkter tillverkade i Sverige och här är det olagligt med djurförsök så det bådar gott! Kram

  4. Millie

    Jag tittade på deras sida men kunde verkligen inte hitta någon information om att de inte testar sina ingredienser på djur. Har du andra uppgifter vill jag gärna ta del av det. Kram

  5. S

    Jag har inte haft någn hudvärdsrutin men för ett år sedan fick jag helt plötsligt problem med acne. Blev inte bättre med utskrivna mediciner så jag valde därför att satsa på att tackla problemen själv. Nu använder jag endast ekologiska som inte innehåller parabener eller andra dumheter. Har även insett att jag haft brist på vitaminer och mineraler så det äter jag också. Jag tycker det är så himla dyrt med dessa produkter i Sverige så jag hittade en butik i USA i stället.
    Min bästa huskur är att blanda några droppar tea tree oil med jojoba-olja och stryka över ansiktet. Absorberas snabbt och återuktar torr hy. Den funkar alldeles utmärkt mot acne, utslag och eksem!
    Kommenterar vanligtvis aldrig, men ville bara säga att jag följt din blogg från start och tycker att det är så himla kul att se hur mycket långt du har kommit! Inte bara utbildnings- och karriärsmässigt, utan allt!
    Kram

  6. MYLLENBERG - kärlek, livsglädje & lite svettlukt

    svar: Allvar? Du som har så fin hy, det hade jag aldrig kunnat gissa! Jag har ätit medicin i snart 7 år mot min periorala dermatit (när jag fick diagnosen var jag 1 av 6 stycken i sverige som hade "den värsta sorten"), och ingenting har hjälp. Till att börja med var det salvor, så mycket olika att jag glömt hälften, sedan var det tetralysal, doxyferm och till sist roaccutan. Avslutade roaccutankuren för två månader sedan och då var det jättefint, så nu på bara en vecka har det blossat upp riktigt hemskt. Är helt gråtfärdig och vet inte vad jag ska göra, för ingenting hjälper!

    1. ANNAWII

      Men stackare! Jag hade inte så jättefarlig men den syndes (och kändes) runt mun och ögon hela vintrarna förr. Jag fick också prova en massa salvor och tror det var doxyferm som funkade för mig. Det försvann aldrig helt men la sig och gick att sminka över (hatade dock att sminka på området då det kliade och inte blev så snygg efter någon timme då det kunde flagna av salvan). Denna vintern är den första vintern på ca: 5 år som jag inte märkt av något och det enda jag ändrat på är mina hudvårdsrutiner så det måste ju nästan vara dem som hjälpt mig. Främst tror jag på oljan då den är så skön på huden och känns skyddande även i -20 grader. Nu är det inte säkert det funkar för alla då jag hade en ganska lindrig variant men om man har råd kan det vara värt att testa om man inte hittat något som funkar än. Kram rara du <3

  7. Millie

    Jag använder mig av sånt som inte är testat på djur och som inte innehåller parabener och sulfater. Just nu har jag produkter från Burt’s Bees och Bulldog (de är ursprungligen avsedda för män men deras ansiktskräm finns för känslig hy också vilket är superbra!). Båda märkena innehåller bra ingredienser (inga parabener och liknande) och är inte testade på djur.

    1. ANNAWII

      Härligt! Tror du skulle gilla M Picauts produkter då eftersom de är ekologiska, producerade i Sverige och ej djurtestade. Plus att de gör underverk för huden!
      Kram

  8. kajsa

    toknaturligt! tvättar ansiktet med honung och varmt vatten (har aldrig haft så grym hy som efter att jag börjat med detta), smörjer med en blandning av aloe vera och mandelolja på vintern, kokosolja på sommaren. KLART. ibland kör jag en ansiktsskrubb på bikarbonat och naturell yoghurt. aloe vera har jag verkligen till allt: till håret istället för stylingprodukter, på utslag eller myggbett, om man ngn gång bränner sig i solen o s v.

    1. ANNAWII

      Jag brukade få Perioal dermatit på vintern förr men denna vinter har jag sluppit då dessa produkter funkat för mig. De kanske inte gör det för alla men jag är överlycklig att jag slipper dessa hemska utslag kring mun och ögon i år! Kram