Här är min midsommartårta som jag gjorde igår och den må se traditionell ut på utsidan men jag gjorde en egen variant som passade mina smaklökar bättre. Jag valde nämligen chokladbottnar i stället för vanlig sockerkaka och körde på nutella på ena lagret samt mosad banan på andra. Som dekoration valde jag bort grädden och använde i stället en jordgubbsmousse eftersom jag inte är ett så stort fan av grädde. Den blev faktiskt riktigt god och jag tror jag ska försöka mig på något liknande igen fast då med vanlijsås i stället för banan så att den blir lite saftigare.
Gjorde ni någon tårta igår?
/Here are the cake I did for midsummer and it actually turned out great! It looks pretty traditional on the outside but I made my own version with a chocolate sponge cake, Nutella on one layer and banana on the other and a strawberry mousse instead of whipped cream on the outside. I will probably make it again but next time I will make it with vanilla cream instead of bananas. Do you think it sounds/looks yummy sweethearts?
Åh, det lät ju riktigt smarrigt!
Jag har bokmärkt det här inlägget (så ta för allt i världen inte bort det av nån anledning) så jag kommer ihåg hur man gör 🙂 Fyller dessvärre år snart och familjen kommer våldgästa mig så jag lär väl bjuda på nåt då 😉
hihi ja gör den för den tror jag går hem, plus att de var superenkel att göra!! Kram
Du den kombination låter helt fantastisk!
This looks delicious, unfortunatly I’m allergic for whipped cream 🙁
http://www.creativityandchocolate.blogspot.com
ser riktigt gott ut!!! =)))
kram, Ivana
ivannascloset.blogg.se
Det var den!!
Ett tips är att "safta" tårtbottnarna, alltså hälla på saft (utspädd precis som om man ska dricka den) på bottnarna och låta dom stå i kylen ngn timme. Barnmatsefterätter (sån med olika frukter tex) är perfekt att ha mella bottnarna också =)
Ser jättegod ut, själv gjorde jag en hallon/chokladtårta =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min tävling där du kan vinna kokböcker =)
oh vad gott 🙂