Annawii

#PRAYFORPARIS ♥

I dag vaknade jag som vanligt till vid 4-tiden och tänkte slösurfa lite men möttes väldigt snabbt av nyheterna om vad som hänt i Paris. Hela kroppen blev iskall för jag kan bara föreställa mig den rädsla och oro Parisborna upplevt det senaste dygnet och jag blev så klart även orolig för vad detta kommer att ha för konsekvenser i framtiden. Förhoppningsvis kommer merparten av oss att förstå att detta var ett verk av religiösa fanatiker som inte alls kan kopplas ihop till den övriga delen av muslimerna, men sedan finns det ju alla de där högerextremisterna som kommer att vrida och vända på detta till deras fördel. Pratade faktiskt med min pappa om det nyss på telefon och han sa en sån klok sak ”det är ju detta de som flyktingarna flyr ifrån, från religiösa fanatiker”. Det får vi absolut inte glömma och vi måste komma ihåg att vi inte får skapa ett ”vi och dem”-tänk. Vi alla är ganska lika oavsett religion, hudfärg och etnicitet, vi vill leva i fred och inte skada någon annan. Sedan finns det så klart extremister som gör sådana här fruktansvärda saker från alla sidor men deras handlingar får inte appliceras som karaktärsdrag på en hel folkgrupp, då är vi verkligen ute på hals is. Men i dag går så klart alla mina tankar till alla i Paris och jag lider med varenda en av dem. Först terrorskjutningen på Charlie Hebdos redaktion i januari och nu detta, kan tänka mig att det bor mycket rädsla hos många just nu så jag skickar all min kärlek till dem.
I dag får vi alla tända ett ljus för de som miste livet och försöka sprida kärlek i stället för hat ♥
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. ANNAWII

      Ja det finns ju tyvärr många som värvas men det blir ju fel att koppla ihop det med flyktingarna. Man måste skilja på saker och ting och vad jag kan se så står det inget om terrorister på flyktinganläggningar i Norrland i artikeln?
      Vi får vara väldigt försiktiga med källkritik i tider som dessa för självklart är det viktigt att inga förtryckare kommer in men samtidigt kan vi inte skriva vad som helst och mena på att det är fakta, då spelar vi bara högerextremisterna i händerna.
      Källkritik är a och o i tider som dessa och att inte ta förhastade beslut och börja misstro människor. Börjar vi tumma på det hamnar vi i en väldigt tråkig situation..

  1. T

    Det står dagligen i tidningen om terrorister i Sverige. Senast i lokaltidningen här. Så nej det handlar inte om tveksamma forum.
    Det varnades redan i våras för att terroristen tar sig in med flyktingströmmen. Jag tycker att ju ska hjälpa människor i nöd. Men inte vara naiva och släppa in alla som vi redan gjort. Så du lever i en bubbla och tror att det inte finns massor av terrorister här? Läs tidningarna (inte tveksamma forum på nätet, varken höger eller vänsterpropaganda). Så ser du.

  2. Gabriella

    Ja det är helt ofattbart det som hänt! Fruktansvärt. Nu får det vara nog med hemskheter! Vart är världen på väg? Det känns verkligen skrämmande att detta och liknande saker händer år 2015.

  3. t

    Det är vidrigt. Fruktansvärt.
    Ännu viktigare med ordentliga gränskontroller. Vi har släppt in alla redan. Det är klart det finns massa terrorister i Sverige med. Så vi släpper in de som flyr, och de som människorna flyr ifrån. Skulle varit stenhårda kontroller redan från början. Det går inte vara naiv och tro gott om alla. Det är för sent nu börja kontrollera människor när vi redan släppt in för många utan koll.

    1. ANNAWII

      Jag tror vi ska vara försiktiga med att ta sådana beslut precis efter en sån här katastrof, det är inte säkert att vi tar rätt beslut då de är byggda väldigt mycket på rädsla och känslor. Sedan skulle jag även vilja ha en tillförlitlig källa på vart du läst att vi har massor av terrorister i Sverige? Det skrivs och talas mycket om det på diverse tveksamma forum men det kan man inte använda som fakta…