Annawii

VAR SOLIDARISK & TÄNK PÅ ANDRA

Jag, likt säkert merparten av er, följer Coronauppdateringarna nästan slaviskt just nu och påverkas såklart av det som händer. Är inte mest orolig för själva viruset, även om jag oroar mig för mina föräldrar samt för lilla bebisen ifall jag skulle bli smittad, utan mest för hur det påverkar samhället. Vården gick redan på knäna innan detta så hur kommer den klara av trycket ifall allt fler blir sjuka och hur ska ekonomin klarar av detta? Många mindre företag kommer få det väldigt tufft och detta går ju inte över i en handvändning utan vi kommer antagligen få leva med konsekvenser av Corona en längre tid även när det lugnat sig lite.
Det jag tycker är viktigt som medmänniska i en sån här situation är att vara solidarisk och att ta sitt ansvar. Inte köpa upp alla värktabletter, blöjor, ersättning, torrvaror m.m. och framförallt inte köpa på sig mängder med handsprit och munskydd. Jag förstår att man kan gripas av panik men den paniken kommer inte hjälpa oss som samhälle utan vi måste handla logiskt och tänka på att det ska räcka åt alla och att framförallt de inom vården måste ha rätt utrustning. Vad hjälper det om man sitter på 10 dunkar handsprit och massor av förpackningar med munskydd om allt fler som jobbar inom vården blir smittade? De måste gå först så att de kan ta hand om de som blir sjuka och behöver vård.
Kan man så är det även fint att hjälpa de som är äldre, i riskgrupper och de som satt sig själva i karantän att handla hem det nödvändigaste. Ser att många satt upp lappar i sina hyreshus med frågan om någon behöver hjälp och att Tipsgrupper på Facebook ordnat sådana trådar och det är ju superfint! Vi kommer garanterat klara detta betydligt bättre om vi hjälps åt, är solidariska och tar situationen på allvar men inte agerar i panik. Inte vara ute på en massa grejer i onödan, hålla sig hemma om man är sjuk, jobba hemifrån nån dag i veckan om man har ett sånt jobb där man kan det, tvättar händerna i 30 sekunder, hostar i armvecket och så vidare. Sunt förnuft helt enkelt!
Hur känner ni för allt detta, är ni också oroliga?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Milla

    Mest orolig över hysterin som skapats av alla med okunskap. När Tom regeringen går ut och ber en va källkritisk pga sociala medier

  2. Milla

    Mest orolig över hysterin som skapats av alla med okunskap. När Tom regeringen går ut och ber en va källkritisk pga sociala medier