Annawii

SÅ LÄNGE DET FINNS UNGAR SÅ FINNS DET HOPP

God morgon kära vänner! Igår hade vi en fin dag här hemma på landet fram tills att jag kikade Facebook och såg vad som hänt i Stockholm. Blev alldeles tårögd när jag läste om det som hänt och efter det lät vi radion stå på hela kvällen. Kikade även sociala medier en hel del och jag måste säga att det känns skönt att denna handling av ondska ändå möttes av en motpol av godhet som spreds överallt. Folk som ställde upp och körde folk som var strandsatta, folk som tog emot okända människor som inte kunde ta sig hem i sina hem och människor som helt enkelt bara hjälpte sina medmänniskor. Det föddes säkert även hat ur denna händelse  men i mina sociala medier var den goda sidan betydligt större och det värmde mitt hjärta i denna sorg.
Måste även säga att det jag känner både sorg och glädje över att ha fött ett litet barn in i denna värld. Sorg över hur världen ser ut och hur mycket hat som finns, men glädje över att nästa generation faktiskt kan ändra riktning om vi ger dem rätt förutsättningar. Som tron på alla människors lika värde, ett rättvisare samhälle och att alltid hjälpa sina medmänniskor. Det tycker jag att många Stockholmare visade prov på igår och det är så vi måste agera i situationer som dessa, inte låta hatet och ondskan förgifta oss. I dag går våra tankar till alla er där ute som blivit påverkade av detta och jag hoppas vi tillsammans kan visa att det finns mer ljus än mörker, mer godhet än ondska och att det finns otroligt mycket empati och solidaritet i detta land!
Ta hand om er alla underbara läsare!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kamilla

    Finner inga ord och blir alldeles tårögd. Så hemskt. Men precis som du säger makalöst vad Stockholm stod upp för varandra.
    Ondskan kommer aldrig få ta över mitt älskade Stockholm och vårt älskade land.
    Kram Kamilla