Annawii

PREGNANCY WEEK 24

Då närmar jag mig slutet på Vecka 24 och jisses vad lilla magen växer! Nu är den riktigt rund och hård och kan t.o.m. anas i lite vidare plagg när jag rör mig. Resten av kroppen känns dock som att den står still men den kommer väl förhoppningsvis ikapp om jag får må lite bättre rent fysiskt snart. Skulle vara fint med lite ”hull” på armarna men det kommer säkert under tidens gång. Kommer säkert ”explodera” mot slutet haha ;).
Rent måendemässigt är jag fortfarande väldigt illamående och vissa dagar är det ”bara” fram till lunch samt på kvällen och vissa dagar är det som att ”hela havet stormar” hela dagen. Har även börjat känna av lite sammandragningar (känns lite som mensvärk och magen blir stenhård) men det är mest häftigt (förutom på nätterna då jag får för mig att jag ska föda eftersom de känns av mer då haha). Känns som att kroppen och lillan jobbar rätt aktivt nu för det är rörelse från morgon till kväll. Tror vi har en liten kickboxare där inne haha ;).
Psykist mår jag fortfarande bra överlag och är väldigt glad, lycklig och tacksam över vårt lilla mirakel. Är dock rätt slut på grund av illamåendet men försöker tänka positivt och det går i 80% av fallen. Vissa dagar bryter jag dock ihop eftersom det är så utmattande att må illa men bara jag får känna en liten spark eller fokuserar på semester, Paris & förlossning så går det bättre. Gäller att hålla fokus och inte fokusera för mycket på illamåendet nu när det snart bara är 15 veckor kvar. Jag kräks ju faktiskt inte och har ett jobb som funkar trots illamående så jag är lyckligt lottad. Lider med dem som kräks genom hela graviditeten och jobbar med tyngre arbeten samt arbeten där det florerar mycket konstiga dofter. Ni är superhjältar!
Hur känner/kände ni er kring den här tiden, fler än jag som råkat på ett långvarigt illamående?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annika

    Så fantastiskt roligt med graviditeten, ser fram emot att följa dig på din resa! Vi har nog BF ungefär samtidigt (3:e oktober för mig), jag väntar andra barnet och har också problem med illamående – jag mådde mycket bättre c:a vecka 17-21 men sen började jag kräkas igen. Min bm tror att det är pga mitt extremt låga blodtryck – låter som att det kan vara lite samma för dig? Stor kram! <3

    1. ANNAWII

      Hej fina! Men gud så kul! Vi har 5:e, tänk om vi får samma dag hihi.
      Åh det låter exakt samma, v 17-20 mådde jag nästan helt bra och sedan gick det tillbaka och jag mår skitdåligt igen. Önskar ingen annan detta men samtidigt skönt att höra att man inte är ensam <3. Vet ni vad ni ska få för liten krabat?
      Kram fina

  2. Isabella

    Förstod inte hur jag besvarar ? så får skriva en ny.
    Läkarna lyckades stoppa förlossningen med en spruta Bricanyl, tack och lov. Nu föddes hon innan BF ändå, men bara två dagar så allt gick ju bra. Men blev sjukskriven resten av graviditeten.
    Jag håller tummarna för att det inte är något sådant hos dig, även om det är lätt åtgärdar 🙂
    "Hej fina! Åh ska absolut kolla upp det hos BM nästa vecka. Har tänkt att jag skulle vilja kolla det så ska be henne göra det, vore ju så dumt om det är något sådant som spökar! Men hur gick det för er? Födde du redan i V30 eller lyckades de sega ut det? Kram fina

    1. ANNAWII

      Men sån tur! Okej att de kan klara sig tidigare men man vill ju helst få låta dem växa till sig så länge det bara går i magen <3.
      Kram fina du

  3. Victoria Estelle

    Åh! Du är så himla vacker! <3
    Jag är också en som lider av långvarigt illamående och yrsel. Försöker som du att ta dagen som den kommer och tänka positivt. Det är skönt med lite stöd härifrån, låter kanske knäppt men jag vet att någon i samma sits grejar det alldeles utmärkt och då blir du en pepp för mig. <3 Har följt dig länge och tycker att det är speciellt kul nu då det bara skiljer 5 v ca i våra graviditeter. 🙂
    Önskar dig en fin dag <3 Tack för en bra blogg som inspirerar dagligen <3

    1. ANNAWII

      Åh men detsamma finis <3. Jag hittade din blogg nu tack vare din kommentar och fastnade direkt, är verkligen ett stöd att läsa om andra i liknande sits som du skriver. Typiskt att vi inte bor i samma stad för det känns som att vi hade kunnat bli vänner <3.
      Stor kram

  4. Isabella

    Så roligt att följa dig/er genom graviditeten! 🙂
    Jag är också liten och under graviditeten syntes det aldrig att jag var gravid förutom magen. Var dock höggravid i juli och augusti så kroppen samlade massa vätska istället.
    Tänkte bara säga när det gäller sammandragningarna att kolla så att du inte har urinvägsinfektion. Man märker inte det på samma sätt som gravid. Jag själv hade det utan att veta om det och helt plötsligt i v 30 var dottern på väg ut. Bakterie a kan nämligen starta förlossningen i förtid. Så kolla det, även om det är väldigt vanligt med sammandragningar är det bra att vara säker 🙂
    Tack för bra blogg och ha en fin dag 🙂

  5. Louise

    Det är tufft och kämpigt med illamående som håller i sig! Jag är socialsekreterare och kräktes mellan klientbesökeb hela graviditeten. Kräktes tills dagen innan hon kom. Men, nu i efterhand är jag så glad och tacksam över att det gick över i samma stund som hon kom ut. Jag kan nu äts vad jag vill, dricka ett stort glas vatten när jag vill och njuta av långa promenader med barnvagnen. Och kan knappt minnas hur det känns att må illa. Kämpa på, och lycka till. När din lilla bebis kommer och ligger i din famn känns alla krämpor så avlägsna, som tur är 🙂 Tack för en mysig blogg, tycker så mycket om dina personliga morgoninlägg!

    1. ANNAWII

      Oja, det tär verkligen på en! Blir så glad när jag får läsa att det försvinner direkt för man blir ju till slut lite knäpp och börjar tro att det alltid ska vara så här haha. Kommer uppskatta varenda sekund jag slipper detta och kan äta/dricka normalt igen.
      Stor kram fina du och tack för att du delar med dig <3