Annawii

THINGS I WANT TO DO 2013

BARCELONAJag vill åka tillbaka till Barcelona igen i sommar fast stanna dubbla tiden denna gång då vi hann med så lite sist. Då vill jag se Park Güell, åka linbanan, äta på små lokala restauranger, spana in saluhallen och akvariumet samt eventuellt spendera någon dag i Girona.

PARISVi kommer troligtvis inte att ha råd att resa lika mycket som förra året men om tid och pengar finns vill jag åka tillbaka till Paris för det är en fantastisk stad! Då vill jag bo i Marais eller Latinkvarteren och hänga på Shakespear and company, köpa billiga plancher på antikvariatmarknaden plus äta massor av crepes och baguetter!

GIFTA MIGDet finns inga som helst planer på bröllop just nu men med tanke på hur spontana vi är står vi kanske på en strand i Barcelona och säger ja till varandra, eller ännu bättre på en gata i Paris! Varken jag eller Micke är troende så det kommer aldrig att bli ett pampigt kyrkbröllop, snarare något väldigt enkelt men ack så vackert ändå! 
STARTA EGET

Jag har planerat och drömt om detta i över ett år och i år vill jag verkligen komma i gång! Nu har jag även kommit på ett koncept som faktiskt står ut från mängden och som jag tror skulle passa mig som handen i handsken. Tyvärr kan jag inte säga mer än så men håll gärna tummarna för att jag kommer i gång i år!

SE ”FIRST AID KIT” & ”MISS LI” LIVE
Jag älskar verkligen bådas musik och skulle så gärna vilja se dem live i år! Förstnämnda kommer jag troligtvis att se redan i januari då de kommer till Umeå då och jag hoppas Miss Li gör ett besök i Norrlands huvudstad under året.
GÖRA MINST TVÅ PHOTO SHOOTS MED TEMA I SOMMARJag och Micke har planerat plåtningar med teman i flera år som aldrig blivit av men i sommar SKA vi se till att de blir gjorda! Det blir troligen en i gryningen vid en liten bäck med alv-känsla och så klart en äkta ”boho”-plåtning i höggräs. Vi har platser, fotograf (Micke), modell/stylist (jag) och kläder så det gäller bara att vi tar oss tid till det!
SY & GÖRA FLER DIY-RPOJEKTI år vill jag lägga ner mer tid på mina DIY-projekt samt börja sy och det jag önskar mig allra mest i 30-årspresent är en symaskin. Jag älskar verkligen att skapa eftersom det är en av få saker som gör mig riktigt lugn plus att det är så mycket roligare att bära/ge bort något jag skapat med mina egna händer!
HANDLA MER VINTAGE & SECOND HANDI år ska jag bli bättre på att besöka de lokala second hand-butiker här i Umeå och när jag är utomlands ska jag se till att besöka fler second hand-butiker än kedjor. Det är så mycket roligare då man kan hitta de mest fantastiska sakerna där (till exempel hatten ovan) plus att det är bättre för miljön!
ÄTA BÄTTRE MATNu snackar jag inte bantning eller ens något i närheten av det utan att börja äta ännu mer ekologisk, närproducerat och rättvisemärkt mat samt laga mat från grunden. Vi köper en hel del ekologiskt och rättvisemärkt redan i dag men det där med att laga mat från grunden (vilket oftast är bättre för såväl hälsa som miljö) är det lite sämre med. Men jag har motivation till det nu efter att ha sett massor av vidriga dokumentärer så jag vill göra mer än att ”bara” vara vegetarian! Det är något jag önskar att alla hade på sin agenda i år för vi förstör vår jord snabbare för varje år som går så som matindustrin ser ut i dag…
Tack för utmaningen Sandra, nu passar jag vidare den till Therez, Alexandra & Ulrika!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. ANNAWII

      Min favorit är Röda korset på Marieberg och Myrorna i bland. Jag går ofta lottlös därifrån men vissa gånger har jag tur och hittar massor av fint!! Kram

  1. emmi

    Visst, den är så full av magi på något vis!
    Åh det måste vi verkligen, hade varit himla roligt! Förresten ska du till modeveckan i Köpenhamn? 🙂
    kramis!!

  2. Therése

    Vilken kul grej! Jag ska också ta en funderare på vad jag vill göra det här året… Hoppas att du får uppleva/göra det du drömmer om och att du får ett fantastiskt 2013 🙂 Kram!

  3. Alexandra

    Vi gifte oss i Paris 2007! Mkt bra val av stad! Kön till ambassaden var så lång, säkert väntetid i nio månader, så vi valde svenska kyrkan ist. Så mitt tips om ni är sugna på Paris är att höra av er till ambassaden och kolla läget! För det går inte riktigt att vara så där härligt spontan som man gärna vill vara, fick vi som svar.

    1. ANNAWII

      Åhhh vad härligt! Och grymt bra att du säger till! Jag lever ju i min lilla bubbla där jag tror att man kan gifta sig spontant men verkligheten ser lite annorlunda ut hihi. Ska kika hur det ser ut ifall vi vill göra det!
      Kram

  4. emmi

    Jag har själv planer på Paris nu i vår, bara drömmer mig bort till den underbara staden! Min vän är där och studerar så känns som man måste besöka honom, och uppleva den underbara atmosfären igen 🙂
    Himla roligt att du ska starta eget, ser verkligen fram emot att se mer om detta! *-* <3 All lycka till dig!