Annawii

VEGETARISKA CANNELLONIS MED KANTARELLER

Här hemma älskar vi kantareller och har turen att ha en mamma som plockar massor så vi försöker att laga nåt med dem varje vecka. En rätt som blev väldigt lyckad var dessa vegetariska kantarellcannellonis som jag varmt kan rekommendera er att laga om ni har kantareller hemma!
Ingredienser:
1 påse babyspenat
200 gram kantareller (spara 50 gram till garnering)
1 Fetaost i bit
250 gram creme fraiche
1 Vitlöksklyfta
Ca: 3-4 dl matlagningsgrädde eller ostsås
Riven ost
Salt & Peppar
Smör till stekning
Gör så här:
* Börja med att steka kantareller spenat och vitlök i lite smör
* När spenaten gått ihop, häll  över creme fraiche och smula över fetaosten, låt det koka ihop till osten smält
* Häll lite av matlagningsgrädden i botten av en ugnsfast form och börja sedan att fylla lasagneplattorna med lagom med fyllning, rulla ihop och lägg i ugnsformen
* Toppa med resten av grädden och osten och grädda i ugn på 220 grader till osten blivit gyllene
* Smörstek resten av kantarellerna hårt och toppa sedan med dem när gratängen är gyllene
Bon appétit!
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.