Till min födelsedag gjorde vi en glasstårta i stället för en vanlig eftersom ingen i hushållet är särskilt förtjust i vanlig tårta och det alltid blir över så mycket. Micke hittade ett superenkelt recept som vi modifierade lite och det blev väldigt lyckat så delar det med er!
Ingredienser:
5 dl grädde
1 burk Dolce de leche
1 ask jordgubbar
1 påse Kinder bonbons
Maränger
Gör så här:
* Rensa jorgubbarna och mosa ungefär hälften, skiva resten
* Vispa grädden fluffig
* Blanda den vispade grädden noggrant med dolce de lechen och vänd sedan ner de mosade jordgubbarna i smeten
* Klä en form med plastfolie och täck botten med hälften av de skivade jordgubbarna
* Häll över smeten och stoppa sedan ner godisarna i smeten
* Låt tårtan stå i frysen över natten och ta sedan fram den ca: 20-30 minuter innan servering
* Garnera med resten av de skivade jordgubbarna samt maränger runt om
Bon appétit!
Senaste kommentarer