I söndags gjorde vi en supergod grillmiddag hemma hos mina svärföräldrar där Micke tog initiativ till två riktigt bra tillbehör som jag vill dela med er. Det var en supergod ”Pico de Gallo” som passar perfekt till grillat samt örtrostad klyftpotatis med Västerbottensost. Hur smarrigt låter inte det?!
PICO DE GALLO
Ingredienser:
1 ask körsbärstomater
1 kruka färsk koriander
1 rödlök
1 klyfta vitlök
1/2-1 Chilifrukt
2 Lime (juice av båda, skal av en)
Salt & Peppar
Gör så här:
* Skölj tomater och lime, klipp av koriandern, skala rödlök och vitlök och kärna ur chilin
* Finhacka tomater, koriander, rödlök, vitlök och chili
*Blanda ihop dessa ingredienser i en skål, tillsätt det rivna limeskalet och smaka av med limejuice, salt och peppar
* Servera röran direkt till grillat, sallad eller tacos!
ÖRTROSTAD KLYFTPOTATIS MED VÄSTERBOTTENSOST
Ingredienser:
500 gram delikatesspotatis
8 kvistar av färsk rosmarin och timjan
2 dl riven Västerbottensost
Olja
Salt
Gör så här:
* Börja med att sätta ugnan på 225 grader
* Tvätta av potatisen och skär den i lagom stora klyftor
* Häll lite matolja i botten av en ugnsfast form, lägg i potatisen, häll över lite mer olja, salta lätt och sätt in potatisen i ugnen i ca: 10 minuter
* Ta ut formen ur ugnen och lägg över 6 kvistar av de färska örterna och sätt sedan tillbaka potatisen i ugnen i ca: 20 minuter till den fått fin färg
* När potatisen fått lite färg tar du bort örtkvistarna och strör över osten, låt sedan potatisen stå i ugnen till osten smält
* Ta ut potatisen, lägg på en rosmarinkvist och en timjankvist och servera till grillat, en god stek eller vad du vill!
Bon appétit!
Pico de gallo är ju fräschaste "såsen" till allt grillat, så smarrigt!
http://johannagrahn.se
Ja verkligen! Så gott!!