För någon vecka sedan gjorde jag en supergod indisk auberginegryta med inspiration från detta recept och då det blev så gott vill jag dela receptet med er. Denna variant är ovo-vegetarisk men vill man ha den helt vegetarisk kan man göra den på en växtbaserad matlagningsyoghurt.
Ingredienser:
2 aubergine
2 paprikor
1 ask plommontomater
1 burk konserverade plommontomater
1 msk fänkålsfrön
1 kruka färsk koriander
Salt
Gurkmeja
Chiliflakes
Matolja
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2,5 dl matlagningsyoghurt
1 dl vatten
Gör så här:
* Börja med att dela auberginen i lagom stora skivor och vattna ur dem genom att lägga dem på ett fat med salt i ca: 15 minuter
* Dela körsbärstomaterna och paprika i lagom stora bitar och stöt fänkålen i mortel
* Torka av auberginen och lägg den tillsammans med tomaterna, paprikan, fänkålsfröna, koriandern, chiliflakes, gurkmeja och en skvätt olja i en bunke. Låt grönsakerna marineras i detta medan du gör nästföljande steg
* Finhacka lök och vitlök och stek dem i lite olja, addera de konserverade tomaterna samt matlagningsyoghurten och låt det puttra ihop. Mixa sedan såsen slät med en stavmixer
* Lägg grönsakerna i en ugnsform tillsammans med vattnet och tillaga i ugnen på 250 grader i 20 minuter
* När grönsakerna är klara i ugnen häller man över dem i såsen och låter allt koka ihop i ca: 15 minuter, smaka av med salt och chiliflaks
* Servera med ris, sallad och gärna lite stekt halloumi eller tofu
Bon appétit!
Senaste kommentarer