Annawii

GRAVID IGEN VECKA 14 (13+4)

Mitt mående:
Jag mår inte alls bra och har haft väldigt mycket ont i huvudet så det i kombination med illamåendet är ingen hit. Saknar att ha energi, att vara ute att gå och att vara mitt pigga glada jag. Jag försöker dock att vara med så mycket jag kan men även att vila för vilar jag inte får jag sota för det dagen efter. Har även kräkts en del senaste veckan men får i mig mat och vätska så känner mig absolut inte lika utmärglad som jag gjorde i början och det är skönt. 
Min kropp:
Än så länge syns det inte men på kvällarna är magen svullen så gissar på att det är tarmarna som är lite tröga. Märker inte alls så mycket på kroppen överlag än men håret har fått en helt annan struktur så jag har världens volym. Det får gärna stanna så men jag vet ju att efter amning går jag tillbaka till mitt tråkiga platta hår haha ;).
Bebisen:
Just nu känner jag ju inte så mycket men vi fick ju gå på KUB/Ultraljud förra veckan så vet att den växer som den ska och att det dom kan se ser bra ut. Vissa dagar känns det som någon form av rörelse i magen (absolut inte sparkar utan rörelse) men det kan ju vara tarmar eller vad som helst. Hoppas på att få känna sparkar lite tidigare denna graviditet för jag hade inte känt något alls innan RUL förra graviditeten så hoppas på nån slags connection innan dess!
Veckans Craving:
Jag måste nog säga Pink lady-äpplen för har ätit 2-3 stycken varje dag de senaste dagarna. Önskar att jag kunde få svulla i mig glass och massa gottis på kvällarna men när kvällen väl kommer mår jag så illa och är så slut att ett äpple är allt jag klarar. Det är sjukt tråkigt och jag längtar till jag får njuta av mat igen för det är helt ärligt ett nödvändigt ont just nu.
Fler som är gravida som läser, hur mår ni?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Mådde exakt samma i v14! Är nu i v16 (15+4) och känner redan förbättring! Kan inte äta just glass (saknar!) men kan äta choklad! Så en liten bit kan man sitta och suga på om kvällen haha. Och vattenmelon, så saftigt och nyttigt 😀

    1. ANNAWII

      Åh vad skönt! Man får verkligen vara glad för det lilla och jag tycker ju i allafall om Hubba Bubba så lite sött gott får jag äta haha

  2. Isabell

    Är också gravid just nu, men med tredje barnet och i v 27. Men lider med dig. Spydde hela förra graviditeten och den här gången satt illamåendet i fram till ca v 22. Jag var inställd på en usel graviditet till, men det fick över. Istället får jag världens halsbränna varje kväll. Det är tur att det r värt det i slutändan. Kan ju även trösta med att tiden går betydligt snabbare, både andra och tredje gången ?

    1. ANNAWII

      Åh så skönt attd et gick över men halsbrännan är ju hemsk! Du har säkert testat men om inte är omeprazol räddningen för mig då jag lätt får lite magkatarrkänningar och halsbränna nu eftersom jag äter så mycket syrlig mat. Kram fina <3