Jag älskar att komplettera julbordet med fräscha och matiga sallader och en favorit som jag ofta gör till jul och nyår är denna brysselkålsallad med granatäpple. Den är otroligt god och passar väldigt bra nu på vintern då den är ljummen. Den är även lite syrlig tack vare granatäpplet och det passar ju perfekt till all salt mat på julbordet!
Ingredienser:
500 gram färsk brysselkål
150 gram babyspenat eller grönkål
1 granatäpple (kärnorna)
1/2 paket fetaost om man vill
Olja att steka i
Chiliflakes och havssalt
Gör så här:
* Börja med att dela brysselkålen i två delar och stek den sedan i oljan till den börjat mjukna lite
* Tillsätt sedan babyspenaten/grönkålen, vitlöken, salt och chiliflakes och stek till det gröna sjunkit ihop
* Häll upp allt i en vacker skål, toppa med granatäpplet och smulad fetaost
Bon Appétit
TACK för detta! Älskar brysselkål så detta ska absolut testas. God jul!
Kram
TACK för detta! Älskar brysselkål så detta ska absolut testas. God jul!
Kram