Nu har vi gjort denna fantastiskt goda gryta med sötsur sås två gånger på en vecka eftersom både jag och Micke typ blivit beroende av den hihi. Den är så otroligt god och smakar nästan ännu bättre dagen efter så det är perfekt lunchlådemat!
Ingredienser
1 paket Quornfiléer
2 burkar sötsur sås
200 gram färska champinjoner (går även att köra på burkchampinjoner, extra zucchini eller brysselkål om man är tveksam på att äta färska champinjoner)
2 broccolihuvuden
2 paprikor
1 zucchini
3 morötter
1 rödlök
1/2 blomkålshuvud
Chili flakes
Gör så här:
* Skiva champinjonerna, filéerna och löken, skär morötterna i fina stavar, dela upp broccolibuketterna, strimla paprikan och spiralisera zucchinin
* Fräs upp champinjonerna och löken i lite olja i en gryta eller stor kastrull och när de fått lite färg tillsätter du morötterna, broccolin och den sötsura såsen
* Medan det puttrar river du blomkålen på rivjärn eller kör den i matberedaren tills den får risform
* Koka upp vatten till blomkålsriset och medan det kokar upp adderar du, quornen, zucchinin och paprikan samt chili flakes i grytan
* Koka upp blomkålsriset i någon minut och låt det sedan rinna av i ett durkslag eller sil (beroende på fint ris du gjort)
* Servera grytan tillsammans med blomkålsriset, grönsallad och Naanbröd eller Pitabröd
Bon appétit!
Senaste kommentarer