I söndags gjorde jag en vegetarisk wok med quorn som blev väldigt god. Jag tycker att det är så otorligt gott med denna typ av rätter och det är verkligen perfekt lunchlådemat. Cornelia tycker också om det så det är även tacksam barnmat om man kör på nudlar till!
Ingredienser:
1 pkt Quornfiléer eller bitar
1,5 zucchini
300 gram färska champinjoner
2 stora morötter
2 broccolihuvuden
1 rödlök
1 burk bambuskott
1 burk wokmix
Teriyakisås (råkade ta fel när jag skulle fota så använde inte ostronsåsens hihi)
Chiliflakes
Soja
Gör så här:
Börja med att skära champinjonerna, filéerna, morötterna, broccolin och löken i lämplig form och storlek. När det är klart spiraliserar man zucchinin* och detta är faktiskt viktigt för woken blir så mycket godare när zucchinin är i den formen. När allt är förberett börjar man med att steka svampen och löken i en gryta tillsammans med lite olja och när den fått lite färg lägger man i broccolin och morötterna samt lite sås och låter det gotta ihop sig. När morötterna och broccolin börjat mjukna häller man i zucchinin, bambuskotten och wokmixen med en rejäl dos sås. Sedan låter man det gotta ihop sig och smakar av med chiliflakes och soja. När du fått till rätt smak och hetta är det bara att servera woken med nudlar eller ris och gärna lite koriander på toppen!
Bon appétit!
Tusen TACK för tips! Ska testa i veckan. Kram
Vet inte om ni har koll på detta? Ni verkar laga så god och nyttig mat, så detta är absolut ingen kritik. https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/oonskade-amnen/vaxtgifter/fenylhydrasiner-i-champinjoner/?_t_id=1B2M2Y8AsgTpgAmY7PhCfg%3d%3d&_t_q=Champ&_t_tags=language%3asv%2csiteid%3a67f9c486-281d-4765-ba72-ba3914739e3b&_t_ip=84.216.110.202&_t_hit.id=Livs_Common_Model_PageTypes_ArticlePage/_28169e06-a29c-4c42-a4fc-5d8615f30843_sv&_t_hit.pos=1