Annawii

VEGANSK SVAMPGRYTA

I förra veckan gjorde jag en vegansk gryta med två olika sorters svamp och tomatbaserad bas och den blev riktigt bra. Väldigt enkel att göra och passar till såväl ris och pasta som till potatis beroende på vad man tycker mest om.
Ingredienser:
250 gram färska champinjoner
150 gram kantareller
2 morötter
1 zucchini
1 påse Raw slaw eller 200 gram riven vit- eller rödkål
2 förpackningar krossade tomater
2 tärningar grönsaksbuljong
Chiliflakes
Salt
Olja att steka i
Färsk koriander till topping
Gör så här:
Börja med att tärna och skiva alla grönsaker och svamp i den form du vill ha dem så att allt är förberett. Börja med att steka champinjonerna och kantarellerna i olja och salt. Låt dem få lite färg och när de är klara häller du över dem i en gryta tillsammans med morötterna, buljongtärningarna, chiliflakes och de krossade tomaterna. Låt detta puttra en stund så att morötterna får en chans att mjukna och häll sedan ner zucchinin och raw slawen. Låt allt koka ihop så att alla grönsaker blir mjuka och smaka gärna av med salt och chili. När grytan är klar toppar man med koriander (går även bra med persilja om man inte gillar koriander) och servera den till ris, pasta eller kokt potatis. Perfekt vardagsmat som även passar bra att ha i matlådan!
Bon appétit! 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.