I helgen gjorde jag en väldigt uppskattad efterrätt till barnen beståendes av chokladtacos. Jag hade sett en bild från Marabou och kände bara att det där måste jag göra! Det var lite pillrigt att göra skalen men å andra sidan hatar jag att jobba med choklad så är man van vid det är det säkert superlätt!
Ingredienser:
200 gram bakchoklad
Vispgrädde
Glass
Smågodis
Bär
Gör så här:
Börja med att smälta chokladen i micron på låg temperatur och när den är klar rör du om ordentligt. Gör sedan rundlar på bakplåtspapper och lägg dem över en träslev i en form eller skål så att de får tacoskalformen. Låt det sedan stelna ordentligt i kylskåpet och var noga med att det stelnat helt. När det gjort det tar du försiktigt loss bakplåtspapper och de är redo för servering! Vi körde på vaniljglass, grädde, bär och så hade jag lagt upp smågodis i olika skålar som barnen fick dekorera sina tacos själva med. Det var väldigt uppskattat så jag kan tänka mig att detta är en perfekt barnkalasdessert!
Bon appétit!
Så smarrigt!
Oja!
vilken rolig grej:)