I förra veckan gjorde vi en supersmarrig äppelpaj med våra egna äpplen och eftersom den blev så god vill jag dela receptet med er. Den är superlätt att göra så man kan absolut göra den med sina små och det är perfekt ”bjud”-fika eftersom typ alla älskar äppelpaj hihi.
Ingredienser fyllning:
4 äpplen
1/2 dl strösocker
Ca: 1/5 msk kardemummafrön som man mortlar
1 tsk vaniljsocker
Ingredienser smuldeg:
125 gram smör
3/4 dl socker
1 1/2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
Gör så här:
Börja med att skära bort kärnhuset på äpplena och skär dem sedan i tunna skivor. Blanda dem med kanel, socker och vaniljsocker och häll över dem i en smörad form. Därefter blandar du alla ingredienserna till smuldegen så att det blir en smulig massa och allt går ihop. Strö sedan detta över äpplena och grädda i ugnen på 225 grader i ca: 25 minuter. Smulpajen ska vara gyllene och äpplena mjuka när den är klar. Servera med lite smält vaniljglass eller vaniljvisp för bästa resultat!
Bon appétit!
Hon är duktig lilla c. I går bakade hon kanelbullar med mormor. Så goda bullar.
Hihi ja och hon har en duktig mormor <3
Gud vad gott! Men hallå, Anna, vaniljSÅS ska det faktiskt vara… 😉 <3
Haha alltså jag är ju glassberoende så I agree to disagree ?
Åå vad gott, måste nog göra med 2.5-åringen i helgen!
Åå vad gott, måste nog göra med 2.5-åringen i helgen!