Denna vecka kör vi en ”ät upp frysen”- och budgetvecka så jag har gått igenom frysen och vad som är på bra pris i butiken. Känns ändå som en väldigt bra matsedel men vi har flera lådor med köttfärssås i frysen, vegetarisk biffmix och pannbiffar hemma. Passade även bra att det var erbjudande på kyckling, köttfärs, pizzakit och blomkål så jag fick ihop det bra. Vi försöker få ner våra matkostnader för de är rätt höga för att vara en familj på tre men vi slösar lite på läsk, mycket frukt och ganska generöst med grönsaker så sånt drar ju i väg. Får bli nästa steg att dra ner på ”slös” men ett steg i taget!
SÖNDAG: Vegetarisk gryta med oumph, färska kantareller och zoodles till spaghetti och parmesan
MÅNDAG: Spaghetti med köttfärssås och en grönsallad
TISDAG: Kycklingsoppa med koriander, färska grönsaker, svamp och chili
ONSDAG: Vegetariska biffar med ugnsrostade rotsaker och kall sås
TORSDAG: Biffar med blomkålsmos, ärtor och broccoli
FREDAG: Hemmagjord pizza med färsk svamp, mozzarella och vitlök
LÖRDAG: Tacos med minitortillabåtar, grönsaker, koriander och guaccamole
Har ni bra tips på billig men ändå nyttig och god mat?
Tycker det är svårt att få till billig mat när man gillar att äta gott men jag försöker handla på extrapris så mycket som möjligt för att matkostnaderna inte ska dra iväg för mycket. Förra veckan åt vi på måndagen mat ute då jag åkte direkt från jobbet till läkaren på kvällen och därmed behövde få i mig något snabbt, tisdagen hemmagjord pizza, onsdagen tonfiskpasta, torsdagen chaufa som är en peruansk form av pyttipanna med risbas och liknar fried rice, fredagen ugnsbakad lax med ris, lördagen hemmagjord pizza (fanns kvar ingredienser från tidigare i veckan) och söndagen aji de gallina som är en peruansk kycklingrätt med ris. Veckan som kommer ser jag fram emot att laga laxpasta och kassler då vi hade båda i kylen redan.
Soppor! Enkelt att få i små och stora grönsaker på det sättet. Och superbilligt om man vill… Grönkålssoppa med ägg! Super at ju.