Annawii

MOM LIFE PT II ♥

Jag har ju redan gjort ett ”Mom life”-inlägg för drygt en månad sedan men nu, när jag varit mamma lite längre, har det så klart dykt upp fler saker som jag tänkte ta upp. Hon utvecklas ju så snabbt nu att man knappt hänger med och man kommer ständigt på sig själv med att man förändras och anpassar sig efter den lilla. Nedan kan ni se en liten lista på saker som förändrats/utvecklats sedan hon kom till världen.
SUPEREFFEKTIV
Jag har alltid varit effektiv men så effektiv som jag är nu är nästan löjligt. Nu passar jag  på att göra undan saker när hon sover och jag skojar inte när jag säger att jag kan städa hela huset under en timme (dammtorkning, rollning av soffa, dammsugning och torka golven). Man vet liksom aldrig hur länge hon ska sova eller hur länge vi kommer ha sån tur att hon är så pass lugn så det gäller att ”passa på” när tid finns. Så samtidigt som tiden ”svischar” förbi när jag är föräldraledig hinner jag ändå mycket på de lugna stunderna.
SKÄRPTA SINNEN
Som jag skrev sist jag jag fått superhörsel men har nu insett att alla sinnen skärpts. Jag kan känna en bajsblöja på nedervåningen från övervåningen på en sekund, se kusar ingen annan ser och hör exakt allt. Kan även tillägga att min reaktionsförmåga är riktigt jäkla grym och det är nästan som jag har ett sjätte sinne när det kommer till lillan. Hon hinner knappt gny i vagnen innan jag är där och tar upp henne, det är som att jag (och mina bröst haha 😉 vet när det är dags för mat.
NYA GLÄDJEÄMNEN
Det mesta kretsar ju just nu kring att hålla lillan nöjd och det innebär så klart att jag fått nya glädjeämnen i livet. Saker som jag trodde skulle vara ”jobbiga” innan jag fick barn är nu de som gör mig gladast av allt. Som en bajsblöja – när hon bajsat jublar jag typ och dansar runt med henne till skötbordet. Det är i princip aldrig jobbigt att byta en bajsblöja, hur stor den än är, för då vet jag att hon slipper magont och kommer vara nöjd den dagen. Sömn är också en sån där som gör en trött mamma extra glad och de dagar hon sover till nio och sedan sover under hela eftermiddagspasset (det händer inte så ofta nu eftersom hon oftast vaknar till och jag får gå ut på en extrapromenad eller köra vagnen över kökströskeln i 20 minuter) känns det som jag vunnit på lotto. Det behövs alltså inte supermycket för att göra denna mamman glad och gladast av allt blir jag så klart när hon bjuder på ett av sina charmiga leenden, då glöms allt jobbigt bort och solen skiner i flera timmar!
”ZOMBIELOOKEN”
Jag är världens gladaste och lyckligaste som får ha min lilla skrutt men det syns kanske inte alltid utåt sett för som de flesta andra nyblivna föräldrar har jag den där snygga ”Zombie”-looken. Det innebär lätt stirriga ögon, ringar under ögonen, hungrigt uttryck (man är typ jämt hungrig när man ammar och hinner inte alltid äta) och ständigt eftersatt hud, hår och naglar. Jag försöker att köra BUS en gång i veckan för att se lite fräschare ut och det hjälper lite men man kan nog ändå se att jag är en nybliven mamma haha ;).
LÖJLIGT IMPONERAD & STOLT
Jag är nog absolut inte ensam om denna punkt för vilken nybliven förälder är inte hur stolt som helst över exakt ALLT ens lilla bebis gör? Om hon viftar med handen är det ”helt otroligt”, rullar hon runt vill jag nästan ringa tidningen eftersom det så klart är en nyhetshändelse värt att dokumenteras och när hon bajsar vill jag ringa alla nära och kära för att ”skryta” haha. Jag trodde verkligen inte att jag skulle bli så men det är i princip omöjligt att inte vara löjligt stolt över sin skatt och det är väl så det ska vara – som nybliven förälder FÅR man vara lite löjlig och ”upp i det blå”.
”MINNESFÖRLUST”
Det kan väl inte ha undgått någon som läst min blogg att jag hade en väldigt jobbig graviditet med illamående från vecka 6 till 43 och sedan gick jag över nästan 3 veckor (20 dagar tror jag det blev). När jag sedan blev igångsatt hade jag två RIKTIGT jobbiga dagar innan förlossningsdagen och de tog nästan knäcken på mig (tror inte jag förmedla hur jobbiga dessa dagar var men de var jobbigare än själva förlossningen). Trots det är allt mer eller mindre glömt nu och jag, som alltid bara velat ha ett barn, skulle kunna tänka mig ett till. Micke är redan redo att skapa ett nytt litet liv men jag tror jag nog vill vänta till hormonerna är lite lugnare så att vi inte göra något förhastat. Har även lovat mamma att äta upp mig och bygga upp kroppen inför en eventuell till graviditet då jag tappade så mycket under denna, tror det skulle bli tufft att gå igenom en liknande graviditet med den startpunkt jag är på i dag. Fast å andra sidan är varje graviditet unik så manska inte ta ut något i förskott!
Känner ni igen er och har ni fler grejer ni kan komma på?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. AFA Försäkring

    Hej!
    Jag jobbar med uppsökande kundtjänst för AFA Försäkring och såg att du skriver att du är föräldraledig.
    Du kan ha rätt till ersättning från oss under föräldraledigheten om du är privatanställd arbetare på en arbetsplats som har kollektivavtal (och 90% av alla anställda i Sverige täcks av kollektivavtal).
    Här kan du läsa mer om vår föräldraförsäkring: http://www.afaforsakring.se/Forsakringar/Forsakring-vid-foraldraledighet-och-graviditet/
    Ring oss på 0771-88 00 99 mellan 8-17 på vardagar så kan vi hjälpa dig vidare.
    Du kan även kontakta oss via Facebook – https://www.facebook.com/afaforsakring
    Vill du veta mer om uppsökande kundtjänst och hur vi hittade dig kan du läsa det här:
    https://www.afaforsakring.se/om-afa-forsakring/uppsokande-kundtjanst/
    Vänliga hälsningar
    Charlie
    AFA Försäkring

  2. Marielle

    Känner nog igen det mesta! Speciellt det där med minnesförlusten, jag tänker konstant på hur myyysigt det var att vara gravid och jag vill så gärna bli det igen, typ nu genast! Men det är nog klokast att vänta lite, haha.

  3. Hanna

    Vad kul att läsa om hur du förändrats som mamma. Det var så länge sedan jag hade små bebisar så jag kommer inte ihåg om jag förändrades på något särskilt sätt.