Annawii

MIGRÄN, PIGG BABY & RS-VIRUS ♥

God morgon kära vänner! Gårdagens besök hos BVC gick super! Lillan följer sin kurva som en klocka och barnmorskan tyckte att hon såg så välmående ut. Det vet ju egentligen jag med men det är så himla skönt att få höra det från ett proffs. Jag frågade henne även om lite riktlinjer nu när RS-viruset härjar och hon tyckte absolut att man ska välja med omsorg vart man ska och vad man ska göra (skippa större folkmassor, ställen där det kan bli så att barnet går från ”knä till knä”, Öppna förskolan m.m.). Det är ju trots allt inte ”bara” det viruset som härjar utan även vinterkräksjukan, influensan och kikhosta. Som tur är ska vi vaccinera lillan vid nästa besök mot sistnämnda men vi kommer hålla oss i från större folkmassor fram till våren och inte ta emot besök från någon som kan vara sjuk. Och naturligtvis skippade vi både Ikea och lunch ute igår och åkte hem till mamma och pappa i stället, vill inte riskera nåt! Kan även tillägga att man absolut ska gå ut och gå, handla om man behöver och så vidare. Sunt förnuft och att tänka på vad som är nödvändigt/inte nödvändigt så kommer man långt!
Planerna för i dag är att mysa här hemma hos mamma och pappa (vi stannar här till i morgon då värsta köldknäppen ser ut att försvinna i då) och det känns rätt skönt. Jag är så slut trots att lillan varit en liten ängel för jag hade ett mindre migränanfall igår på eftermiddagen (tror det beror på koffein- och sömnbrist) så i dag ska vi bara mysa och vila. Ska även hjälpa mamma att städa lite då de ska ha middagsbesök i morgon men det är bara kul då hon hjälpt oss så mycket i huset. Älskade lilla mamma  ♥.
Hur är det med er i dag mina små hjärtan?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. ANNAWII

      Men huvva! Känns så himla obehagligt detta måste jag säga. Jag som annars är väldigt obrydd när det kommer till bakterier och sjukdomar (tänker oftast att "lite skit rensar magen") har t.o.m. blivit nojig. Vill helst isolera oss helt fram till april för jag kan knappt stå ut med tanken att hon skulle bli riktigt sjuk, det skär så i hjärtat bara av att tänka på det :/. Kram

  1. Anonym

    En bekant till mig, hennes bebis har fått rs nu och ligger i respirator,. Tycker man hör så många skräckhistorier så jag vet inte hur man ska våga sig ut. Det är inte den enda utan jag har hört flera, så farligt trodde jag inte att det var, ingen har upplyst om det vid mina tidigare barn.

  2. Anonym

    Man blir lätt isolerad med småbarn på vinterhalvåret, tyvärr. Hur mkt man än vill ut så känns det ju viktigare att bebisen inte hamnar på sjukhus pga rs. Man får stå ut, om bara en liten tid blir det lättare!

    1. ANNAWII

      Ja du har så rätt så! Jag tar hellre en lätt isolering än att vår lilla skatt blir sjuk. Sedan kan man ju ha oturen ändå men då behöver inte jag känna dåligt samvete!
      Kram

  3. Ida V

    Snällt att du delar med dig av barnmorskans råd. Jag har funderat mycket över hur restriktiv en ska vara. Gjorde ett besök på amningsmottagningen och ultraljud visade att jag inte fått en bröstböld, utan bara envis mjölkstockning 🙂 Så med den nyheten fick vi en riktigt bra start på dagen! Hoppas ni får en mysig dag idag! Kram

    1. ANNAWII

      Ja det verkar som att man ska ta varningarna på allvar tyvärr :/.
      Åh vad bra! Så jobbigt med mjölkstockning men ändå skönt att de tinte var något annat! Får du någon hjälp med den?
      Kram fina

  4. Jenny

    Ja sååå skönt att bo på landet o all frisk luft osv 🙂 Blir en gnutta avis när jag läser om er flytt, o jag har aldrig haft en landetlängtan innan 😉 O ja, det är viktigt det där att alla bestämmer själva och vet vad som funkar för sin familj. Är så lätt att en dras med i så mycket när en fått barn, om allt från amning till sömn osv. Ja du vet ju 😉 Kram! Ha en fin torsdag i kylan 🙂

  5. Jenny

    Tycker det är så svårt det här med sjukdomar o de små. Självklart ska en va försiktig, typ inte umgås med sjuka kompisar o kanske inte kramas runt. Men jag förstår inte det här med att liksom pausa allt under vintern. Det känns inte riktigt rimligt att sitta hemma till april som jag såg att det skrevs i Expressen häromdagen.