Annawii

FAMILY TIME & CORNELIA 10 WEEKS

God morgon raringar! I dag är jag lite småtrött men ändå glad för igår var det jag som lyckades få lillan att somna trots lite gråt och det känns så bra i mammahjärtat. Oftats tar Micke nattningarna men igår var det mamma som gällde så hon ville bara sova nära, nära och det fick hon så klart. Lyfte över henne till babynestet efter ett tag och då sov hon som en stock. Lillgumman! I dag blir hon föresten hela 10 veckor och just nu händer det något nytt varje dag. Igår satt hon och pratade med sin ”Lilla Anna”-docka, som hon fick i julklapp av sin farmor och farmor, hur länge som helst. Vi har även märkt att hon har svårt att komma till ro när vi ska sova för hon verkar vilja se och upptäcka allt trots att hon egentligen är trött. Då går benen i ett (det gör de i och för sig jämt men ännu snabbare så fort vi släcker lampan haha) och hon blir inte nöjd. Känner någon av er igen det och har ni tips på vad man kan göra mer än amma, vagga och hålla henne nära?
Nåväl, planerna för i dag är att mysa med min lilla familj för Micke är ledig och det gör mig så glad. Vi ska strax äta frukost och sedan ta en promenad, fota av en outfit och bara njuta av en ledig dag ihop. Jag ska även försöka hinna täta ett par fönster för på torsdag sulle det bli kallt och jag tycker mig märka skillnad i de rum jag tätat så lika bra att göra överallt. Så är det att bo i ett gammalt hus haha ;). För övrigt ser jag fram emot morgondagen då jag ska fixa håret plus gå på BCV och så tänkte jag och mamma åka en sväng till Ikea. Jag ska köpa fler taklampor och lite smågrejer som blommor och köksprylar. Kul!
Vad ska ni göra i dag kära ni?
*Adlinks
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. anna

    Man ska ofta utgå från beräknat födelsedatum i utvecklingssprången har jag läst så det stämmer säkert att hon redan är inne i det☺

  2. Ida

    Tror Isabelle ovan menar appen Wonder weeks? Bra med info ang bebisar olika utvecklingssprång. De visar ju ofta oro, sämre sömn, humör osv inför nya utvecklingssprång. Vid 3 månader brukar de ju vakna ytterligare ett snäpp med sin medvetenhet så det är inte konstigt de sover oroligt och att det ofta är tufft runt den perioden. Allt kommer och går med sånt, rutiner en haft ändras men det är bara att go with the flow och tänka snart blir det bättre 😉 kram

  3. M

    Håller med Isabelle här ovanför om att utvecklingen går väldigt tydligt i faser. Olika beteenden och humör kommer och går, det är bara att följa med så gott det går. Ett par tips ändå eftersom du frågade, detta har funkar bra på våra tjejer (inte alltid såklart, nåt sånt finns nog inte). 1. Stryka med handen långsamt ner över ansiktet, liksom som att stänga ögonlocken men mjukt såklart. 2. En tung hand på kroppen, lugnade våra ofta. 3. Vyssanlulltassar till spjälsängen, fantastisk uppfinning 🙂

  4. anna

    Jag har börjat att helt enkelt tända igen och låta honom leka lite i babygymmet i sängen när jag märker att han inte vill sova utan bara viftar. Då gör han av med lite energi. Annars bära omkring och sjunga. Kollar också här om ngn annan har ett bättre tips☺

    1. ANNAWII

      Ja vi har testat det med men då somnar hon aldrig hur trött hon än är. Hon bara skrattar och pinnar på med benen och pratar men förstår verkligen inte att det är sovdags om det är ljust.
      Men bra tips ändå! Och värt för alla att testa då våra små skatter är olika <3

  5. camilla

    Vi köpte ganska tidigt en liten nattlampa, så att det inte skulle vara helt mörkt i sovrummet. Det uppskattade vår lille skrodd. Kan det vara något även för C?

  6. Isabelle

    Bebisar går ofta igenom olika faser. Det finns en app (som jag för allt i världen inte kan komma ihåg namnet på) som är bra att läsa om faserna i.
    Ofta brukar det vara en fas vid tre-fyra månader, kan variera någon vecka hit och dit så klart, som är ganska påfrestande för föräldrarna. Just för att de upptäcker världen och inte kommer till ro med att sova och äta.
    Googla så finns det nog en hel del ?
    Jag själv ville hoppa från balkongen när dottern var som "värst" vid fyra månader haha.