Annawii

TANDLÄKARBESÖK OCH TIPS MOTTAGES ♥

God morgon mina små gryn! Igår hade vi en bra dag här hemma med en liten trollunge som va rpå väldigt gott humör, så pass att hon absolut inte skulle sova haha ;). Tror hon var vaken från halv elva till sängdags med undantag för en 20 minuters-vila där vid middag så det var en väldigt trött liten tjej igår kväll. Som tur var räckte det med närhet och massor av mat för att få henne att somna, annars kan det ju lätt bli grinigt när de små liven är övertrötta så vi hade tur igår! Förutom att hänga med vår lilla tjej hann jag även göra en sista rensning bland mina kläder plus göra i ordning i mina garderober och det känns skönt att äntligen ha ordning. Började även piffa lite i lillans rum och det kommer bli så fint! Ska försöka fota en smygtitt i morgon så ni får se stilen och ungefär hur det kommer se ut.
Planerna för i dag är återbesök hos tandläkaren efter den där mardrömshelgen och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nervös. Men det ska nog gå bra och jag gör hellre bort det nu än att få tandvärk under julveckan/helgen och måste åka in akut igen. Orkar inget mer sånt! Förutom det ska vi nog mest bara mysa för jag var rätt slut igår efter att inte ha vilat något plus att jag börjat amma betydligt mer denna vecka och bara det tar ju en massa energi. Måste faktiskt få fråga er som ammar om ni upplever samma som jag – får ni också nattliga svettningar? I natt vaknade jag av det, det droppade bokstavligen om mig när jag ställde mig upp, och det är faktiskt riktigt jobbigt! Dels blir det ju en hel del tvätt, dels störs nattsömnen ännu mer och jag behöver den sömn jag kan få. Vet inte om det beror på om jag dricker för mycket men jag är så törstig när jag ammar att jag inte kan hejda mig, men om det beror på det får jag försöka dra ner på vätska. Tipsa gärna om ni varit med om det!
Ha nu en fin fredag och tack för att ni finns ♥
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Jag både svettades floder och drack som en kamel de första månaderna. Fick också höra att det är hormonomställning efter graviditet och sen till amning. Men det gick över! 🙂

  2. Anonym

    Svettades också mycket första tiden, nu inget alls. Min lille är 6 mån. Min BM sa att det är hormonellt och avtar efter hand. Stämde på mig!

  3. Anonym

    Svettades också mycket första tiden, nu inget alls. Min lille är 6 mån. Min BM sa att det är hormonellt och avtar efter hand. Stämde på mig!

  4. Anna

    Jag svettades också massor nattetid, sängkläderna var alldeles blöta! Det blir så när man ammar. Och fortsätt drick mycket, det behövs för ditt välmående (huvudvärk annars fick jag) och för att boosta mjölkproduktionen. Kämpa på 🙂 De blir bättre.

  5. Lina

    Jag får frossa och tycker det är SÅ kallt när jag ammar på natten så jag sover med pyjamasbyxor och yllesockar under duntäcke. Men rätt vad det är vaknar jag genomsvettig och det är riktigt äckligt. Tror det måste vara alla hormoner som ställer till det. Sluta inte dricka iaf! Jag provade att börja dricka mer för några dagar sen och tycker det verkar som att jag fått bättre mjölkproduktion efter det.

  6. Anonym

    Det går över! Drick så mycket du kan (sa mitt BVC) och härda lite så kommer det försvinna. Amning gjorde mig till nått slags vattenmonster hade ALLTID EB vattenflaska i näven ?

  7. Johanna

    Dra inte ner på drickandet ifall du svettas mycket, drick ännu mer! Att amningen gör så man blir törstig är inte konstigt eftersom mjölken bildas av det mamman äter och dricker ? det är bra att du dricker mycket, drick mer! Haha! Kanske du ska prova lite vätskeersättning ifall du svettas väldigt mycket så du inte förlorar viktiga salter och annat ? lycka till och hoppas det går bra hos tandläkaren!

  8. Nathanelle

    Ja, fy vad jag har svettats om natten. Var tvungen att byta från våra linnelakan för det var olidligt och fick ligga på en handduk i början, haha. Tycker dock att det blivit bättre på sista tiden.

  9. L

    Hej! Lite bakvänt tips kanske men om du har någon ullfilt så kan du testa att bädda med den i sängen. Du kan ha den under underlakanet om du inte vill ha den direkt mot kroppen. Ullen gör så att svettningarna inte blir så störande. Funkar bra för mig iaf 🙂

  10. Emelie

    Jag helammar min dotter på 6 veckor. Har inga svettningar, men dricker också massor! Det är som att törsten slår till direkt när hon tar bröstet och dricker jag inte ordentligt då så får jag huvudvärk på två sekunder. Har också märkt att mjölken sinat de dagar jag druckit/ätit för lite. Så fortsätt dricka. Viktigt viktigt! ?

  11. Gina

    Jag upplever att jag är väldigt varm på natten iaf och jag dricker också massor! Måste alltid ha ett stor glas vatten bredvid mig på natten annars känns det som att jag ska torka ut!

  12. Emmelie

    Jag ammar tvillingar och nattsvettningar ät vanligt när man ammar. Jag har upplevt att det blir bättre med tiden så sluta absolut inte att drick. Det behöver du för att kunna göra go mjölk till lilla C ☺️