Annawii

COUNTRYSIDE LIFE ♥

God morgon mina små hjärtan! Det gick faktiskt jättebra att vara hemma själv med gumman i huset igår och jag hann såväl vila som lite fix så kände mig nöjd utan att vara helt utmattad när Micke kom hem. Härligt! Vi hade även helt fantastiskt väder igår då det var precis lagom kallt och solen sken så vi tog en promenad längs Lögdeåälven och jisses så vackert det är här! Längtar verkligen till sommaren för då kommer det vara helt ljuvligt att bo här med närheten till älven och att kunna gå in och ut som man vill utan en massa jobbiga trappor och busstrafik rakt utanför dörren. Känner verkligen att livet här kommer göra gott för mig som är ganska introvert och behöver lugn omkring mig för att hämta kraft.
Planerna för i dag är ungefär desamma som igår – dona på med ett nytt projekt i huset (fixade klädkartonger och hall igår), ta en promenad och vila. Vill verkligen få må bra eftersom jag är så lycklig överlag så nu gäller det att lyssna mer på kroppen och inse att det är, precis som min fina vän Therez påminde mig om igår, ett heltidsjobb att vara mamma. Man behöver faktiskt inte göra 1000 andra saker också. Sedan är det ju så klart superhärligt att få göra andra saker mellan varven men man måste få vila däremellan också för att orka och för att man ska hålla! Vill verkligen försöka visa för vår lilla skatt att man inte måste prestera för att vara värd något när hon blir äldre så jag måste börja jobba med mig själv på allvar redan nu. Vill inte vara en så kallad ”prestationsprinsessa” längre utan jag vill kunna se på mig själv som jag ser på andra, att jag är lika mycket värd oavsett prestationer. Känner någon av er igen sig i det?
Ha nu en fin dag och hoppas vi alla får se solen – det gör så mycket för humöret!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sophie

    Känner så igen mig själv i det du skriver. Det gäller allt, jobb, hem, barn. Jag har 4 barn och jag säger till dem ofta att du är bra som du är och du kan bara göra ditt bästa och det är gott nog. Så gör jag deras mamma tvärtom? jobbar hårt med detta och gjort i många år, det är så mkt bättre men en bit kvar. Gick i väggen för många år sedan, fick barn ung och ville "bevisa" att vi klarade detta med rent hem, rena barn och sköta jobbet. Det tog stop för jag aldrig bad om hjälp och visade inget för nån. Jag kan nu känna rätt fort när kroppen säger stopp, ibland lyssnar jag och ibland kör jag på lite till. Det bästa jag kan göra för mina barn är att ta hand om mig själv så att jag orkar vara den mamma dem behöver och förtjänar?

  2. Malin

    Så skönt det låter att du börjar hitta hem! Jag trivs nog bättre i lägenhet i stan, men behöver också sätt att varva ner såklart! Jag har också alltid varit en prestationsprinsessa och försökt jobba bort det men det är så svårt! Om du har några konkreta tips på hur du gör så tar jag tacksamt emot! Vi väntar vårt första barn nu och jag har verkligen försökt sänka ribban så att jag inte ska stressa och än så länge så har det fungerat ganska bra ändå, men tillsammans med studievägledaren på universitetet har vi bestämt att jag kommer ta ett studieuppehåll redan 2,5 månader innan bebisen kommer. Främst för att jag inte hinner gå klart kursen ändå, men jag tror också att det kommer vara viktigt för mig att ta mig tiden att varva ner för det är inte lätt att både plugga, jobba extra och ha en liten bebis i magen, det blir lätt mycket på en gång!

    1. ANNAWII

      Ja de tär helt underbart och jag förstår absolut att många väljer stan och lägenhet framför detta, det är ju absolut inte lika bekvämt som att bo i stan men jag gillar det :)..
      Det låter klokt att ta studieuppehåll för helt ärligt blir man lite "mossig" i hjärnan där mot slutet av graviditeten. Jag glömde typ allt och klarade knappt av att läsa en "chiclit"-bok, vilket var någon jag kunde göra på en dag innan,Mitt bästa tips är att försöka varva ner inför förlossning och samla kraft. Det gjorde inte jag och det blev tufft plus att jag var stressad i kroppen så började köra på för snabbt efter förlossningen. Låt allt ta mer tid än du tror och var snäll mot dig själv <3

  3. Jen

    Det viktigaste när man känner sig matt är att man får tillräckligt med vila och återhämtning. Vilket kan vara trixigt när man har en liten, men försök prioritera det! Hoppas du hittar energi i att bo på landsbygden och i allt mysigt fix med huset. Det ser jättefint ut! Stor kram!

  4. Trebarnsmamma

    Absolut! Prestationsprinsessa här med! Men är medveten om det, och jobbar på det. Vill inte heller att mina barn ska lära sig att de bara är värda så mycket som de presterat. Nej, de har alltid ett värde, precis som alla människor. Det är ett heltidsjobb att vara mamma. Ta allt med huset med ro, tänk att ni ska leva där hela livet. Det är ett livsprojekt! Och tänk att det ska va roligt! Var rädd om dig! Ser vackert ut där ni bor!

  5. Amina

    Anna Anna Anna <3 jag finner så mycket stöd i det du just skrev så det finns inte. Passade precis in på mig och var exakt det jag behövde höra just nu. Vi är fina och bra precis som vi är. Lika mycket värda som alla andra