Annawii

BUGABOO HIGH PERFORMANCE FOOTMUFF

Nu närmar sig BF med stormsteg så vi har som sagt börjat fixa och förbereda allt inför lillans ankomst. Tidigare i veckan tog jag upp vår härliga åkpåse, ”Bugaboo High performance footmuff”, från källaren så nu ligger den nedbäddad i vagnen och ser riktigt gosig ut. Det som är bra med den är att det följer med två olika överdrag, ett tunnare för vår/höst samt ett tjockare för  vintern, så man kan använda den året runt. Dock är jag osäker på vad som blir bäst där i början av oktober när hon är beräknad så ni får gärna tipsa om vilket vi ska köra på samt hur vi klär henne i den (räcker en fleecedress eller ska man ha overall?)!
Vad kör ni på för åkpåse till er vagn?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Alltså de klarar rätt mkt, när vår äldsta föddes i dec var det -15 grader och hon låg i påsoverall i åkpåse med filt över och lock på det, och var nästan för varm!? bra med lager på lager då går det fort att få ner/upp temperaturen några få grader.

  2. Ida

    Hej,
    Detta är kanske en dum fråga men kan man använda Bugaboos high performance foot muff även i liggdelen? Jag ska nämligen beställa en bugaboo donkey mono från Holland och eftersom vi väntar barn i december vill jag gärna ha en varm åkpåse till bebisen. På alla instruktionsfilmer och inlägg används främst high performance footmuffen främst till sittvagnen.

  3. Anonym

    Vår minsta är född i okt och i början passade fleeceoverall och åkpåse, hade med filt att lägga över när det blev kyligare alt locket till vagnen (har brio go)! Vid riktigt kallt väder hade hon tjock påsoverall i åkpåsen!

  4. Nina

    Tyckte vi kom väldigt långt med bara fleeceoverall och vagnstäcke då locket var på i liggdelen! Började med åkpåse först efter årsskiftet då vi bytte till sittdelen. Tossor från POP/raggsockar och mössor i olika tjocklek är dock att föredra. Och ett par riktigt varma vantar då de blir några mån och helst har händerna uppåt då de sover (har iaf båda våra skrittar haft ? I vår åkpåse från Voksi har vi bara haft "innekläder" mössa, tossor och vantar, ev en liten filt. Guld värt om man är och shoppar och bara kan zippa upp lite så de inte blir för varma ?

    1. ANNAWII

      Åh vad bra att höra! Ska inhandla några bra vantar för har bara ett par och gissar på att de "går åt" hihi. Tusen tack för bra tips/råd!
      Kram

  5. Anonym

    Fleeceoverall och åkpåse! Andra dottern född i okt? ta med en filt och lägg över åkpåsen om det börjar bli kallare eller lägg på locket till liggdelen!

  6. Johanna

    Vår dotter föddes oktober 2015. Dagen vi skulle hem från BB var det bara 7 grader men första turen med vagnen skedde i en fleeceoverall och mössa. Locket på liggdelen och upp med suffletten. Senare under vintern, fram mot januari och det var -17 hade vi en åkpåse men då hade hon mössa, vantar och en stickad yllekofta. Jag hade alltid termometer i vagnen och det var aldrig under 10 grader vid hennes ansikte. Både overall och åkpåse använde vi bara när det blåste och var minus, kanske 2 dagar under hela vintern!
    Lycka till med din oktoberbebis. Min fyller snart 1 år!

  7. Anonym

    Jag behövde aldrig ha en tjockare overall på Juni när hon låg i åkpåsen, vi hade bara en fleece. Det har ju inte varit så jättekallt de senaste vintrarna och när det blir en köldknäpp någon gång så stannade jag hellre inne även för min egen skull. 😉

  8. Isabella

    Som ovan säger, det blir så mycket varmare i vagnen än man tror. Ett ytterligare tips är att stoppa ner en vanlig badtermometer (eller liknande) i åkpåsen/vagnen för att ha koll så att det inte blir för varmt. I början är man ju så ovan och nervös ändå 🙂

  9. Anna O

    Vårt barn var väldigt varmt av sig (är fortfarande), men vi körde fleeceoverall i åkpåsen. Nu bor vi i södra Sverige så det blir ju inte lika kallt som hos er, men ett tips jag läste var att lägga en termometer i vagnen, för det blir ofta MYCKET varmare än man tror. Sen känna i nacken på bebisen om hen är svettig. Överlag tror jag att man klär på för mycket. Det blir ju rätt skyddat mot vind och så i vagnen… Om man sen bär i sele blir det ju en annan sak…