Annawii

NEW IN – BABYBJÖRN BÄRSELE

Precis innan vi åkte till Paris fick vi hem Babybjörns bärsele ”One” (gåva) och vi gillar den skarpt! Vi bor ju än så länge på tredje våningen utan hiss så en bärsele känns nästan som ett måste och denna känns både säkert och lättanvänd. Micke blev helsåld på en sekund men vi ska självklart testa den med lillan också innan vi gör en mer utförlig recension. En sak som är extra roligt är att även mina föräldrar hade en bärsele från just Babybjörn till mig när jag var liten så nu bär vi traditionen vidare!
Har ni använt bärselar till era små guldklimpar?
*I samarbete med Babybjorn.se
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. TextilaErika

    Jag använde tricotsjal till våran ett par veckor och sen provade vi ringsjal, lång vävd sjal funka inte. Men vi slutade med det, då jag bara fick ont och sonen ville vara lös.
    Läst en del av kommentarerna och vill bara säga att kör på det ni tycker funkar bra och som NI tycker är bäst för er och ert barn. När vi höll på med sjalandet gick vi med i sånna grupper på facebook och ja, det var nästan sektliknande och barnen sjalades från morgon till kväll… Inget vi direkt var intresserade av. Vi använde sjal mest för att sonen hade kolik och var allergisk mot all ersättning vi gav honom så han hade väldigt ont i sin lilla mage. Sjalandet gjorde honom lugn de första veckorna och stressade de sista innan vi slutade.
    Det enda som alltid gjort honom lugn är vagnen, där han sovit nästan så fort vi lagt ner honom.

    1. ANNAWII

      Åh jag tycker du har helt rätt inställning, man får prova sig fram och hitta det man själv tycker känns rätt. Känns som att vissa går in lite för mkt i att försöka läxa upp andra och som tycker att det bara finns ett rätt sätt. Vi är ju alla olika och det får man inte glömma!
      Kram fina du <3

  2. Anonym

    Jag refererade till bärarens ergonomi. Mina barn har suttit i en mycket bra position som spädbarn i denna (knän upp och rundad rygg) de stunder jag burit dem. När de blivit större har de suttit framåt nyfikna på världen och suttit bra då med. De utvecklas fullt normalt motoriskt tro det eller ej (!!). Haha. Det viktigaste för mig har varit att variera barnens position, liggande och sittande. Jag tänker inte uttala mig om de kvinnor som ENDAST bär sina barn och vilket val de gör av sele eller sjal. Den situationen har jag inte varit i. Dessutom, tänk att vi alla är olika och gillar olika! Jag lägger mig absolut inte i andras val av sele, men jag vill försvara denna som absolut inte är skadlig för bebisar på något sätt om den används rätt (som det ibland kan låta, håll i hatten alla BB-bärare! Haha). Ha en bra dag Anna och nu när du är i barnvärlden, gilla det du gillar och strunta i alla pekpinnar som kommer flygandes 🙂 Man är expert på SITT barn, inte på andras 🙂

    1. ANNAWII

      Ja du har så rätt och jag tror att man måste lära sig acceptera och respektera andras val. Vi har alla olika värderingar/mål/förutsättningar m.m. och jag tror vi ska lita på att de flesta föräldrar gör val som de tror är de bästa för sina små skatter. Sedan får man så klart gilla olika saker och pusha för det man tror på men det man får komma ihåg är att hålla god ton och respektera andras val. Känns som att det är många som går över den gränsen i dag och själv kommer jag absolut aldrig döma någon annan förälder bara för att den inte gör samma val som vi, tror man är ute på hal is då.
      Kram finaste du <3

  3. Anna

    Det jag tror att många reagerar på är att BB, genom att skicka ut (skattepliktiga!) "gåvor" får bloggare att skriva en massa positiva omdömen utan att de ens testat selarna. BB:s selar funkar med en spädis på så vis att man orkar bära barnet, men den är fortfarande inte en sele som är bra för barnet i någon längre stund. Det finns flera märken som är oerhört mkt bättre och hade jag nått ut till en stor mängd tjejer i barnåldern så hade jag verkligen undersökt vad det är som jag hade rekommenderat innan jag skrev hyllningsinlägg. Det handlar ju inte om en klänning utan en sele som ska bära det viktigaste vi någonsin kan få.. Sen är allt bärande bra, och jag hoppas verkligen att du ska fastna för själva grejen och kanske söka dig vidare bland ergonomiska selar och sjalar ?

  4. Anonym

    Att man som bärare bär mer med höfterna gör den dock inte mer ergonomisk för barnet. Vilket även en fysioterapeut borde ha koll på 😉 Grodposition och m-position behöver inte alltid vara samma sak och c-kurva på barnets rygg existerar öht inte på någon BB-modell. Sen förstår jag att du måste göra detta inlägget pga samarbete men om du har tid över någon gång har tid så googla begreppen så förstår du vad jag menar:)

    1. ANNAWII

      Jag har valt babybjörn eftersom vi ville ha just den. Skulle aldrig göra ett samarbete med ett företag jag inte kan stå för och särskilt inte när det gäller barnsaker. Har tackat nej till så otroligt mkt på sistone och är väldigt selektiv!

  5. Anonym

    Nja, det som är förvånande och synd är att BabyBjörn marknadsför denna stenhårt som ergonomisk trots att den inte är det. Läs på om M-position (knäna högre än runpan) och C-position så kommer du förstå:) BabyBjörn har en aggressiv marknadsföring, ser inget annat märke som samarbetar med bloggare eller dylikt så som BB. Gissar att övriga ergonomiska märken inte behöver det, de säljer ändå.

  6. M

    Vi hade en babybjörn till en början. Den funkade dugligt med nyfödd men kändes aldrig rätt. När bebis var 5 mån köpte vi en Tula. Denär såväl funktionell som snygg. Superbra på alla sätt. Burit massor sedan vi köpte tulan och bär fortfarande dagligen nu när bebis är 9 mån.

  7. Jenny

    Vi har en One Air, o den är super! Så bra med ergonomiska bandet i länden, annars hade den nog varit jobbig. Hedvig älskar selen o somnar i den oftast. Himla bra!

  8. Ida

    Vi hade en Babybjörn till första 2014, funkade bra tills han började väga lite ner. Då bytte vi till ergobaby 360 och är så nöjda med den. Nu har vi även en ergobaby orginal som vi kommer börja använda nu när bebis kommer i september.

  9. Anonym

    Tänk att babybjörn One får så dålig kritik helt oförtjänt! Den ÄR ergonomisk och barnet SITTER i grodposition. Har en själv och älskar den. Är också fysioterapeut vet vad jag talar om när jag säger att man bär med "midjan" och inte med "axlar" med en ONE. De äldre babybjörn må va mindre ergonomiska, men denna är kanon! ?

  10. Anna O

    Oh yes! Barnet H A T A D E liggvagn så det blev bärsjal och ergonomiska sele från Becco! Användes till 2,5-års ålder och sista tiden på ryggen. Super! Baby Björn fick både jag, maken och barnet panik av… Gjorde SVINONT… Dock en gammal modell!
    Kram och lycka till! Bära är sååå mysigt!!!

  11. Linn

    Babybjörn är tyvärr inte känd att vara speciell ergonomisk. Vi väntar vårt 3w barn och nu blir det bärsjal. Funkar inte den, blir det en ergobaby..

  12. Isabella

    Vi försökte med bärsele men det avskydde dottern. Bärsjal funkade bättre men det blev för varmt i augusti 🙂
    Bärsele. Funkar dock bättre nu när hon snart är ett år 🙂