Annawii

PREGNANCY WEEK 29

Då närmar jag mig slutet på vecka 29 och jäklarns vad min mage växer! Det är som att den suger åt sig exakt allt och bara växer och gror haha ;). Blir lika fascinerad varje gång jag kollar mig i spegeln och brukar stå och beundra den i bland för jag tycker verkligen att gravidmagar är så vackra. Sedan är det inte superbehagligt att ha en gigantisk mage jämt då jag känner mig konstant sprängmätt och lätt får ont i vekryggen men än så länge är jag skonad från de största smärtorna. Det märks även att vår lilla ”C” börjar bli stor för rörelserna är mycket större och nu syns det verkligen utanpå när hon rör sig – det är så häftigt och jag kan ligga och titta hur länge som helst på magen under morgon och kväll.
Måendemässigt mår jag fortfarande illa och men vissa dagar är det lite bättre och vissa sämre (som igår). Blir även mätt extremt fort då allt trycker på magsäcken så jag får försöka äta sakta och mer ofta för att kunna få i mig allt. Kan även få ont i vissa organ/ryggen samt få långa sammandragningar om jag anstränger mig så jag försöker att vila mer och övar på att inte stressa upp mig. Tror det blir bra med lite semester för då kan vila exakt när jag vill och det behöver nog min kropp!
Rent psykiskt mår jag fortfarande bra men har lite mardrömmar på nätterna som kan vara jobbiga. Dock är det helt naturligt då det är så mycket som ska bearbetas men det är tungt att vakna i bland för de känns så verkliga och jag gråter när jag vaknar efter vissa drömmar. Huvva! Har även fått ett ”uppvaknande” då jag läste på min babyapp att jag nu är i 7:e månaden (tur den finns när gravidhjärnan slagit till ordentligt) så nu känner jag att vi måste börja fixa lite saker. Skicka in papper, säga till på jobb om föräldraledigt, köpa spjälsäng/kläder i strlk 50 och så vidare. Försöker dock att inte stressa upp mig och min kära mor är så rar så hon köpte ett par saker på vår ”måste ha”-lista åt oss här om dagen så nu är den lite kortare. Tack älskade mamma ♥. Men överlag är jag så mycket lugnare än jag varit på flera år och mår väldigt bra rent psykiskt. Skrattar ofta, känner enorm tacksamhet och har väldigt mycket kärlek i kroppen. Så trots illamående och småkrämpor är det ju ändå rätt fantastiskt att få bära på ett helt nytt liv!
Hur mådde och var ni under den här tiden i graviditeten?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marielle

    Känner igen det där med att bli proppmätt snabbt! Nu i vecka 34 har det dock blivit tvärt om, jag blir aldrig mätt känns det som.
    Måste också säga att din mage är superfin!