Annawii

PREGNANCY WEEK 23

Då närmar jag mig slutet på Vecka 23 och nu går det ju som inte att missa att denna donna är gravid haha. Jag kan dock fortfarande dölja det ganska bra i de flesta kläder men så fort jag tar på mig något tight syns lilla babykulan. Fick faktiskt nästan en chock då Micke fotat denna bild för den syns inte alltid lika tydligt och i bland tycker jag bara att jag mest bara ser ”pluffsig” ut men här ser jag ju faktiskt att det syns att jag är gravid. Mysigt! Känner mig mycket finare nu när kulan börjar bli en kula men vissa dagar känner jag mig bara som en ”stoppad korv” och jag kan inte riktigt förstå hur Cornelia ska få plats i min lilla mage om 10 veckor. Kommer bli trångt vill jag lova haha ;).
Rent måendemässigt mår jag inte så bra och har särskilda problem på förmiddagarna samt efter middagen. Försöker dock att bara äta sånt jag verkligen njuter av så att inte allt kring maten ska vara jobbigt. Är jobbigt nog att må superilla efter maten, ska jag tänka på näringsvärden och allt vad det heter skulle det bara bli pest och pina. Som tur är tycker jag om att äta fräscht och nyttig lunch och middag så om de andra målen blir lite halvdanna ur hälsosynpunkt tror jag inte gör nåt. Tror snarare det är bra för mig att småäta lite och få i mig socker eftersom jag är låg så ofta.
Rent psykiskt mår jag superbra även om det så klart tär på mig att inte må bra fysiskt. Jag är så jäkla lycklig för såväl Cornelia som för mitt jobb och att alla bitar i livet börjar falla på plats. För bara ett halvår sen hade jag lätt panikångest nästan varje dag innan jag gick till jobbet och kunde gråta hela kvällar för att jag vantrivdes så med mer eller mindre allt (inte med familjen och Micke, men allt annat i livet kändes skit). Det känns så sjukt att det inte finns i min värld i dag och det enda jag gråter för nu är banaliteter som har med mina gravidhormoner att göra. För gråter gör jag ofta och mycket men det är ju för att det är så otroligt mycket känslor i denna lilla kropp nu. Men hellre det än den där agressiviteten som jag hade i ett par veckor, den var hemsk för såväl mig som för mamma och Micke haha ;). Som tur är har jag ju världens finaste föräldrar och make så allt är förlåtet och nu får de ta en blödig mamma som gråter för ingenting och är så tacksam att hon nästan inte vet vart hon ska ta vägen. För som de ställer upp för mig nu när jag inte mår bra – hämtar mig på jobbet (12 mil tur och retur), äter lunch med mig i tid och otid, låter mig babbla på och ger mig så mycket kärlek. Ni är bäst! 
Hur hade ni det i Vecka 23, det sägs ju att det är då man ska må som bäst?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Ja man känner sig lätt som en stoppad korv innan magen kommer fram. Jag lovar att en dag efter förlossningen när magen fortf är större än den är nu kommer du känna dig smalare än du någonsin gjort innan, både jag och alla jag pratat med kände så och det är en jättekonstig känsla!

  2. Sofia

    Jag är också gravid i v23 (BF 6/10) och jag har mått bra hela min graviditet. Nu börjar kulan synas mer och mer och jag kan inte ha mina vanliga kläder längre och känner mig stor som ett hus (fastän att jag inte är det). Så allt är prima förutom att jag var och varannan dag gråter för att jag är "pluffsig".. Dessa hormoner alltså..
    Lycka till med din graviditet, och hoppas att illamåendet ger med sig. Kram

    1. ANNAWII

      Åhvad skönt för dig <3. Men du, var inte ledsen för en sån oväsentlig sak! Det är ju en baby där inne som växer så det är ju vääääldigt naturligt att man blir lite plufsig då hihi.
      Kram och detsamma <3