Annawii

ÄNTLIGEN HEMMA EFTER SVIMNING & FLYGKAOS

God morgon sötnosar och hej älskade Umeå! Gårdagen var en av de jobbigaste dagarna på mycket länge då jag var med om en väldigt obehaglig grej på morgonen i Malaga och sedan var det flygkaos i såväl Malaga som Stockholm. Vi hade precis fotat sista outfiten innan vi skulle börja röra oss till vår lägenhet för att packa ihop och Micke skulle bara ta ut lite pengar till taxi men medan han gör det svartnar det för mina ögon och jag kan knappt stå upp. Som tur var Micke snabb och tog tag i mig runt midjan så jag inte skulle falla och tog oss till andra sidan gatan där jag kunde sätta mig mot en husvägg. Jag kunde inte se något alls, kallsvetten bara rann över hela kroppen och jag var så när att kräkas. Som tur var lugnade det sig efter en stund och vi kunde gå tillbaka till lägenheten i väldigt lugn takt så att jag fick vila en stund och få i mig lite mat innan vi skulle åka.
Jag var dock absolut inte återställd när vi påbörjade vår hemresa så när vi kom till Malagas flygplats och fick veta att vårt flyg till Arlanda var försenat med 1,5 timme på grund av Frankrikes flygstrejk (= missat plan till Umeå) började jag så klart gråta. Jag kände mig bara så orolig för lilla Cornelia, matt och orkeslös så vi fick sätta oss ner i över en halvtimme innan jag orkade ta mig genom säkerhetskontrollen. Som tur var skötte Micke allt (fixade mat, bar allt och såg till att jag mest bara fick sitta) så tiden på flygplatsen gick ändå bra och till slut fick vi boarda vårt plan till Sverige. Väl på planet fick vi ingen info alls av Norweigan om hur det såg ut på Arlanda men vi visste ju att det var flygkaso så vi hoppades att planet till Umeå också skulle vara försenat men var beredda på en natt i Stockholm. När vi kom till Arlanda såg vi att planet gått i väg i tid och t.o.m. hunnit landa i Umeå så jag gick till Norweigans disk för att få hjälp med ombokning och hotell men då visade det sig att planet inte alls gått och att vi skulle hinna med om vi sprang så det var bara gasen i botten till gaten och till slut satt vi på vårt plan till Umeå. Så skönt! Dock utan vår väska för den är på vift och en stor dos irritation på Norweigan som går ut med fel information, men jag fick vakna i min egen säng och direkt jag vaknade kände jag lilla Cornelia röra sig i magen så nu känns det lite bättre ♥.
Jag ska dock erkänna att jag är lite orolig efter det som hände igår (är fortfarande i obalans och har vaknat yrslig ett par gånger i natt) så jag ska maila min barnmorska och be henne boka lite prover så vi kan kika på mina värden. Kan ju vara bra att veta om det är något som är lågt eller om det bara är så att jag rört på mig för mycket och ätit för lite. Har inte haft världens aptit på sistone och med tanke på hur mycket som händer i kroppen skulle jag säkert behöva anstränga mig lite mer på den biten. Kände mig som världens sämsta mamma igår när jag svimmade för jag vill ju verkligen ta hand om vår lilla skatt i magen och jag insåg ganska snabbt efter att jag jag svimmat att jag pushat mig själv lite för mycket de senaste veckornat. Måste försöka ta det lite lugnare så att min kropp är bästa platsen för vårt älskade lilla mirakel ♥.
Hoppas att er torsdag var bättre än vår och att vi alla får en fin helg nu!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Jag har följt dig av och till i 10 år nu, hjälp var har tiden tagit vägen! Jag funderade lite hur du tänker kring graviditeten och din tidigare ätstörning? När man läser i dina inlägg så verkar du vara liten i maten om jag fattat det rätt. Har själv 2 barn, mått jätteilla men vet ju hur viktigt det är att få i sig ordentligt med mat, för bebisens skull och ens egen skull för att orka med när graviditeten blir allt tyngre! En privat fråga som du såklart inte behöver svara på om du inte vill. Mvh

  2. Anonym

    Skönt att höra att det löste sig och att ni kom hem i rimlig tid. Sist jag flög och blev försenad så landade vi mitt i natten varpå jag satt brevid en gravid kvinna som inte hade det lätt. Hon fick vatten och allt godis vi hade.
    Visst var du i v 20? I så fall är det rimligt att blodtrycket svajade till eftersom du tillverkar mer blod (de ska vara så). Barnet tar det den behöver i första hand, så det blev kanske mindre över till dig. Kan vara bra som du skrev att kolla dina värden eftersom de inte är lätt att hänga med i svängarna med allt som händer i kroppen.
    Jag är ingen expert, är läkarstudent halvvägs. Hoppases hjälpa till med en förklaring om varför som förhoppningsvis kan lugna. Det kommer att gå bra, ni blir garanterat de bästa föräldrarna för erat barn. Lycka till!
    /Anna

    1. ANNAWII

      Hej fina!
      Ja vi kom också fram mitt i natten men hade en snäll man som tog hand om mig och fixade dricka, lite godis och sånt åt mig <3. Tur han finns!
      Och ja, det är ju inget ovanligt men man blir lika rädd för det. det är ju så otroligt obehagligt när man tappar kontrollen helt över sin egen kropp och jag är så glad att jag inte var själv.
      Stor kram och tack för din kommentar <3

  3. Saras liv

    Lägg ingen skuld på dig själv. <3 Jag hade också liknande när jag var gravid och jag åt vad jag behövde. <3 Bebisen är det sällan fara med, de tar vad de behöver! Jobbigast för mamman. Kram och hoppas du mår bättre snart!

  4. Anonym

    Jag hade ungefär likadant när jag var gravid. Mycket svimmningskänslor när jag ansträngde mig. Svimmade aldrig riktigt dock men det är så obehagligt när det börjar svartna framför ögonen. Hoppas det blir bättre för dig! Min mamma hade likadant när han var gravid, kanske något son går i arv hos dig med? ?

    1. ANNAWII

      Fostret utvecklas som det ska som tur är! Men mamman måste ju också ha lite extra ork så försöker få till bra rutiner nu och nästa gång vi åker ut och reser ska jag planera bättre!

  5. Sofia

    Så otäckt! Skönt att höra att allt gick bra! Att varva ner och ta hand lite extra om sig själv och lilla magen behöver alla gravida, går inte att ha samma tempo som innan graviditet. Släpp prestationer och sätt familjen i fokus <3

    1. ANNAWII

      Du har så rätt! Nu får jag försöka sätta mig själv i första rum och släppa sånt som egentligen inte är viktigt. Det tar ju på att baka en liten baby och just nu växer hon ju så sjukt mkt så det tar väldigt mkt energi!

  6. Sofia

    Så otäckt! Skönt att höra att allt gick bra! Att varva ner och ta hand lite extra om sig själv och lilla magen behöver alla gravida, går inte att ha samma tempo som innan graviditet. Släpp prestationer och sätt familjen i fokus <3

  7. Victoria

    Ta hand om dig! Jag lärde mig när jag var gravid att om kroppen "svälter", dvs. om man bantar eller går och håller igen och inte äter ordentligt så utsöndras "gifter" vid förbränningen i kroppen. De gifterna är inte bra för bebisen. Så ät för livet och försök att inte reflektera så mycket över det:) Det är inte farligt att släppa den kontrollen. Njut!

  8. Mia

    Jag tror att du behöver äta betydligt mycket mer. Tänk på att du har en till att ta hand nu så släpp alla ätstörningstankar NU.