Annawii

PREGNANCY WEEK 16

Nu närmar jag mig slutet på Vecka 16 och denna vecka har jag heller inte märkt så mycket skillnad på kroppen och magen. Eller själva magpartiet är större än vanligt men jag har ingen bula än så gissar på att lilla kakan ligger på något sätt så att allt trycks ut runt hela magen men väldigt jämnt haha. Gissar dock på att det kommer hända en hel del de närmsta 3 veckorna och jag ser faktiskt fram emot det. Ser så många söta ”baby bumps” på Instagram, jobbet och i bloggar så nu får den gärna börja framträda.
Måendemässigt har Vecka 16 varit ett stort bakslag. Det började med kräkningar förra helgen och sedan har jag mått otroligt dåligt varje dag! Förut hade jag ju mer kvällsillamående men nu är det morgon-, dag- och kvällsillamående så jag kommer liksom aldrig undan. Har t.o.m. fått jobba hemifrån en dag då huvudet snurrade så och jag var på väg att svimma sÄkert 5 gånger på morgonen. Huvva! Nu hoppas jag att Vecka 17 blir veckan då det vänder för jag vill verkligen inte ha det så här genom hela graviditeten, vet inte riktigt hur jag och min kropp ska orka det!
Hur mådde/mår ni under Vecka 16 under er graviditet?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. ANNAWII

      Åh vad kul att du med är gravid, grattis! Och jag läääääängtar så till det syns lite mer. Nu är ju magen bara "flebbig" och jag vill ha den där runda fina gravidmagen som du verkar ha fått <3

  1. M

    Ja livmodern växer ju såklart, men bebben fyller inte ut den om du förstår hur jag menar 🙂 Den infon fick jag i a f av min bm. På mig gick det jättelätt att känna livmodern när jag låg på rygg och tryckte lätt på magen (och då är jag inte alls lika smal som du) nedanför naveln. Man kände tydligt att det var en "boll", häftigt!

  2. Anonym

    Så nyfiken på om det är samma bild varje vecka eller olika? Trodde det var samma först men nu ser buketten lite annorlunda ut 🙂 så roligt att jämföra med liknande bilder!

  3. M

    Fast i vecka 16 är ju bebben fortfarande så pytteliten så hur den ligger påverkar ingenting. Däremot är det stor skillnad från person till person hur magen växer och när. Jag var precis som du, först försvann liksom midjan. En liten mage började synas i vecka 17-18 om jag inte minns fel.

    1. ANNAWII

      Aha okay men själva livmodern och allt tillsammans blir väl ändå en liten klump? Har sett så många som har fått mage redan i vecka 13-14 trots att de är smala de med så tänkte att det hade med hur livmodern ligger.
      Kram

  4. Anonym

    Grattis till kakan! Jag mådde ok med första tjejen och pyton med andra tjejen så det kan vara olika fast det är samma sort. Däremot mådde jag sämre av alla sorters sötningsmedel i matprodukter, så det är ett tips att undvika dessa grejer. Kram

    1. ANNAWII

      Tack fina!
      Åh jag klarar typ bara av dryck med sötningsmedel, kan inte dricka nåt med riktigt socker i och absolut inte rent vatten för då kräks jag på en sekund. Tänk att det kan vara så olika!
      Kram

  5. Anonym

    Jag kräktes länge med båda barnen. 1:a till vecka 19 och andra till vecka 23. För mig trappades illamåendet successivt ner. Jag hade som standard att kräkas 3 ggr per dag. Sen minskade det till en gång om dagen och sen varannan dag etc. Det som dock fick det att sluta helt båda gångerna var att jag gjorde nåt annat än det vardagliga. Första gången åkte jag hem till mina föräldrar. Andra gången KLM min mamma och hälsade på och vi gjorde en massa utflykter och jag behövde inte alls tänka på laga mat. Hoppas det ger sig snart för dig! Kram

    1. ANNAWII

      Åh huvva! Jag har börjat må lite bättre igår och i dag så håller tummarna för att det håller på planas ut. Okej om jag inte kommer må som vanligt men hade vart nice att slippa gå runt med kväljningar jämt.
      Och jag håller verkligen med! Försöker ta mig ut på min lediga dagar för tiden går fortare och jag får tänka på nåt annat.
      Kram