Annawii

PREGNANCY WEEK 14

Då är vi snart i slutet av Vecka 14 och nu börjar det märkas att lilla magen är svullen ganska ofta och det syns särskilt då jag fått i mig lite mer vätska eller ätit något salt. Magen är inte alls lika platt utan känns lite ”pluffsig” och jag börjar faktiskt längta efter en rund gravidmage för just nu känner jag mig mest bara PMS-svullen och som en liten muffin haha ;). I övrigt börjar jag även känna att magen är trögare och jag kan vakna med lite magknip men det går över ganska snabbt så än så länge är jag skonad. Gissar på att magen blir trögare och trögare ju längre in i graviditeten man går.
Rent måendemässigt började Vecka 14 som den värsta veckan hittills då jag mådde extremt illa från morgon till kväll. Huvudet snurrade, jag låg och hulkade flera gånger per dag och Micke fick hämta mig på jobbet två gånger (har inte gått hem tidigare men har inte klarat av att åka tåg) och då är det illa. Men i lördags vände det lite och jag har faktiskt börjat kunna äta mer vanlig ”Anna”-mat och det känns skönt för min stackars kropp är ju van vid att bli matad med massor av gröna härliga vitaminer normalt sett. Har kunnat göra wok och till och med fått sug efter blåbär och jordgubbar. Så härligt! Nu hoppas jag att det är på väg att vända för det vore så härligt att bli ”mig själv” igen och att faktiskt kunna få njuta av livet som tagit en sån stor vändning i år. Är så lycklig då jag landat drömjobbet (där jag har världens bästa kollegor) och ska få ett barn tillsammans med Micke så vore kul att få njuta av det till max!
Hur mår/mådde ni kring den här tiden, började ni också få sug efter mer grönt och må bättre?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Mitt illamående höll i sig till ca v 24 med båda. Helt fruktansvärt och är en anledning till att jag inte vågar bli gravid igen. Har aldrig känt mig så hjälplös. Svimmade dessutom ofta när jag spydde, det var tråkigt nog inte tillräckligt med illamående utan jag kräktes flera gånger varje dag 🙁 Hoppas att det blir bättre snart för dig. Grattis till graviditeten 🙂

    1. ANNAWII

      Åh stackare! Det verkar ha börjat vända så jag tackar varje dag jag slipper kräkningar och det där yrsliga illamåendet, det är verkligen så påfrestande!
      Stor kram <3

  2. Veronica

    Vad fin du är! (Eller ni 😉 ) I vecka 14 började mitt illamående vända också! Superskönt. Nu är jag i vecka 35 och har andra symtom, haha! 😉 Hoppas du kan njuta till max nu framöver! Stort lycka till =)

    1. ANNAWII

      Åh tack gulle!
      Haha ja alltså man vill ju gärna få ett gäng veckor innan de andra symptomen kommer hihi. Kan tänka mig att kroppen är väldigt tung och trött där på slutet.
      Stor kram och lycka till åt er med <3

  3. Veronica

    Du är ju i samma vecka som det är vecka på året, det är ju praktiskt! Det var jag också för ett år sen, vår lilla loppa kom den 14e oktober och nu är hon snart sex månader ☺️

    1. ANNAWII

      hihi ja eller en vecka före för går in i V 15 denna vecka :). Väldigt enkelt att hålla räkningen hihi.
      Åhhh så härligt! Njuter ni till fullo?
      Kram

  4. Anonym

    För mig släppte det efter vecka 12. Håll ut, du kommer snart må bättre! Har du provat tabletter mot illamående som finns att köpa på apoteket? De hjälpte mig väldigt mkt. Tog en varje kväll för att ens komma upp på morgonen å klara av att gå till jobbet. / Johanna