Annawii

PREGNANCY WEEK 12

Jag ska försöka vara lika duktig som min kära vän Therez och fota magen och kroppens förändring under graviditeten och här är en bild från i söndags – V12. Eftersom jag inte mått så bra tror jag inte jag lagt på mig något än men magen är lite svullen vissa dagar (som jag är på bilden ovan) och jag har gått från mer eller mindre planka till en riktig A-kupa. Hade dock trott att det skulle synas mer på magen redan nu men jag får ha lite tålamod och försöka njuta av att jag fortfarande kan ha mina jeans och byxor för den lyxen kommer vara borta om nån månad hihi ;).
Rent humörmässigt är jag ovanligt lugn och harmonisk för att vara mig och hade jag inte haft det hemska illamåendet hade hela jag varit som en strålande liten sol. Illamåendet har även tagit ny form denna vecka och jag känner att jag kan pusha mig själv lite mer (från början klarade jag bara av att ligga ned) men jag kräks mer nu. Kanske är ett samband mellan de två så ska försöka att vila ännu mer för att se om jag kan få bort eftermiddags- och kvällskräkningarna för det är tufft att inte få i sig tillräckligt med näring.
Hur mådde ni som varit/är gravida i V12 och kunde ni se någon ”baby bump”?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Stort grattis Anna! Blir så himla glad för er skull, det är ju så efterlängtat! Hurra!
    Jag ocv E fick vår älskade lilla Hedvig för 17 dagar sedan. Det är helt underbart nästan hela tiden 😉 Vi kämpade ett tag för att bli gravida pga min PCOS men det fick till sist vägen på egen hand även om vi hade gått vidare för att få hjälp.
    Jag minns att jag mådde illa till och med v 18. Det är ju inte alls kul. Jag kräktes aldrig men va riktigt under isen. Hoppas det snart blir bättre så du kan äta ok.
    Många kramar!

  2. Marielle

    Jisses så fin du är!
    Min mage började synas lite smått i vecka 15 och nu i vecka arton är den riktigt stor! Folk har börjat komma fram och ta på den nu, vet inte riktigt vad jag tycker om det hahah…

  3. Emma

    Från V.12 brukar de vända för de flesta och man går in i en riktigt mysig härlig tid! Hoppas de blir så för dig 🙂 själv var jag extremt trött framtill V.12 men därefter vände det. De syntes på mig då. Hoppas du får slippa illamåendet snart! 🙂

  4. Darksess

    Grattis 😀 Jag läste precis på förstasidan på Blogg.se. Vad kul. Jag hade problem med illamående i början och det tog sin tid innan det försvann. Saltiner Snacks från Göteborgskex blev ett måste att alltid ha med för att få i mig något. Hade det vid sängen när jag vaknade ett tag.

    1. ANNAWII

      Tack finaste!
      Ja jag har det värre på eftermiddagarna/kvällarna så det funkar inte riktigt för mig, vet inte riktigt vad som skulle kunna hjälpa haha.
      Kram finaste

  5. Johanna

    Jag hade turen att aldrig må dåligt i mina graviditeter och kulan började synas lite runt v 14-16. Men när vi gick ut med det vid ultraljudet v 19 så var det ändå många som inte misstänkt nåt ?

  6. Johanna

    Jag hade turen att aldrig må dåligt i mina graviditeter och kulan började synas lite runt v 14-16. Men när vi gick ut med det vid ultraljudet v 19 så var det ändå många som inte misstänkt nåt ?

  7. M

    Med första barnet började magen synas litegrann v.16-17 nånting. Jag använde också gummibandstricket ett bra tag (funkar också efter förlossningen innan magen gått tillbaka), annars är klänning det allra bästa tyckte jag. Däremot fick jag byta bh storlek från en (redan stor) Dkupa till E/F redan i vecka 9-10!
    Hoppas att du får slippa illamåendet snart!

  8. T

    Jag minns inte riktigt när det började synas på mig… Men kanske runt v 14. Innan kanske magen var lite extra "degig" bara. haha… Ett tips är verkligen att köpa gravidbyxor (jag hade både gravidjeans i olika varianter och gravidstrumpbyxor). Så sjukt skönt. Efter att ha gått med skavande trånga byxor några veckor som gjort att man bara känt sig tjock och obekväm till att ta på sig dessa supersköna byxor som får en att känna sig snygg och dessutom supergravid. Vilken lättnad! Däremot toppar och tröjor funkar ju bra med vanliga. Jag hade mest vanliga tröjor, tunikor mm men köpte några gravidtoppar- men bara tröjan är nog lång så den täcker magen så funkar det ju. Tänker inte berätta om mitt illamående för jag är ett "skräckexempel". Jag känner dock ingen som haft det lika illa som mig, så för de allra flesta verkar det ju gå över efter v 12-13.

  9. Alexandra

    Jag fick min mage först runt v 17, men då var det bara jag själv som såg, nu är jag i vecka 24 och från vecka 20 började den växa så att även andra såg.
    Jag har mått väldigt bra hela tiden, mådde lite illa i början men spydde inget och gick över när jag åt en frukt. NU har jag dock börjat må illa igen, riktigt illa, spyr inte men känns som det är nära ibland.. 🙁
    Stort grattis 🙂

  10. Isabella

    I v 12 var jag nog mest svullen, precis som du. Själva magen började nog inte synas förrän v 17 kanske? Man glömmer löjligt fort trots att man själv tänkte "Att jag kommer att komma ihåg allt" haha.
    Klädesvis är bäst att köpa ett par gravidjeans och sedan köra på långa linnen och tröjor. Man är ju i störst behov av gravidkläder i sluter men då känns det korkat att köpa riktiga gravidkläder (dyrt) när det snart är över 🙂
    Min tjej är född i augusti och var höggravid i sommarvärmen så jag levde i jeansshorts för gravida och linnen 🙂

  11. Marie

    När jag var omkring vecka 12 så hade jag 1-2 veckor med illamående, dock inte så att jag kräktes någon gång. Känner mig verkligen lyckligt lottad som sluppit just det. Dock var jag väldigt trött till och från.
    Jag själv och mannen kunde se att det börjat bli en liiiten baby bump i vecka 12, och omkring där så började jag vika ner linningen på leggins och strumpbyxorna då det kändes obekvämt och att det stramade över magen. I vecka 16-17 köpte jag mammabyxor då det började kännas obekvämt även med linningen nervikt.. hade tänkt att jag skulle kunnat haft mina vanliga byxor längre men hellre bekvämt än att känna att det stramar och klämmer 🙂

  12. Gina

    Jag kunde nog se en liten bump v 12 men mest tyckte jag det såg ut som jag var väldigt mätt mest hela tiden. Nu v 17, snart 18 syns det. Och det gick snabbt från v 15-17, då hände det mycket känns det som 🙂 gummiband är ett tips, hittills har jag mina vanliga byxor tack vare gummiband 😉

  13. Sanna

    Jag har kikat in på din blogg då och då under säkert tio års tid så det var lite extra roligt att läsa detta nu när vi precis också "kommit ut" som gravida. 🙂 Är i vecka 14 och nu den här veckan har faktiskt magen börjat puta så jag måste anstränga mig för att gömma den för kollegorna. Håll ut, illamåendet var hemskt även för mig under vecka 12 men i slutet av vecka 13 började det lugna ner sig och nu börjat jag känna mig som människa igen. Du lägger snart de värsta kräksveckorna bakom dig. 🙂 Stort grattis till er!