Annawii

MY YOGA YEAR

I flera år har jag velat komma i gång med Yoga på allvar men har liksom inte fått till det. Det har alltid varit något som kommit emellan och så har jag helt ärligt inte mått bra så det har nog inte varit läge, jag har inte varit mentalt redo. Nu har jag dock äntligen börjat komma i gång och försöker att börja merparten av veckans dagar med ca: 30 minuters yoga och stretch. Inget avancerat utan jag följer enklare instruktionsvideos samt Adrienes ”30 Days of Yoga”-utmaning och gör ett par stretchövningar efteråt för att mjuka upp kroppen lite extra. Väldigt kravlöst och jag tror det är det som gör att jag kan göra en rutin av det som inte blir ett ”måste” och något jobbigt. Sedan är inte målet som det var förr, att få en ”tight kropp”, utan snarare att få en rygg och nacke som inte värker och knakar så fort jag rör mig samt att slippa frysa jämt. Hittills har det hjälpt mig något enormt att köra mina små morgonpass för jag har inte längre dagliga migränkänningar och fryser inte lika mycket eftersom jag kickar i gång blodcirkulationen varje morgon. Underbart! Nu ska jag fortsätta köra mina yogapass varje dag jag är ledig och när jag känner mig kroppsligt redo (läs: orkar göra alla övningar och inte är stel som en pinne) tänkte jag gå på några yogapass för att lära mig varje position ordentligt så att jag sedan kan fortsätta göra dem korrekt här hemma. Det känns som en sund plan för mig och jag längtar till jag kan packa ner yogamattan i Folkabussen och få yoga utomhus på öde stränder och höga berg. Det är min drömvision och det känns så bra att mitt mål inte längre är ett ytligt mål som att få en snyggare kropp eller bli ”tight”. Jag vill bara få må bra, hitta lugnet och ha en rygg som inte värker och det känns som en rimlig målbild eller vad säger ni?
Tränar någon av er Yoga, har ni i så fall fler bra tips på instruktionsfilmer som är bra?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nina

    … För att inte tala om du blir gravid och ska föda barn – eller leva med en trotsig 2,5-åring 😉 Gick gravidyoga och sedan mammabäbisyoga nu med andra barnet och det har varit guld värt. Hoppas kunna fortsätta i någon form i framtiden.

  2. Gina

    Jag är snart certifierad instruktör (yey!) men har tyvärr inget tips på bra yogisar att följa. Dock måste jag tipsa om en meditationsapp som är jättebra! Den heter Insight Timer och har hur många guidade meditationer som helst, gratis dessutom! Så testa den om du vill 🙂 Livet som yogi är skönt men ibland känner jag som du att det blir alldeles för mycket press så det slutar med att jag inte gör någon yoga alls. Jag försöker att komma bort från det, gå back to basics och jag vet ju att yoga är bra för mig 🙂 Lycka till Anna, jag tror att du är EB utmärkt yogi!

  3. Anonym

    Låter som en bra plan! Tror min kropp också skulle må bra av yoga, få tänja musklerna lite. Och framförallt skulle mitt sinne må bra, blir ju en slags avslappning med fullt fokus på andning och kroppen 🙂