Annawii

THE WORLD IS BLEADING – OPEN YOUR HEARTS

Den senaste veckan har det hänt så mycket hemskheter i Sverige som ingen kan ha missat och mitt hjärta blöder när jag läser om skolmordet, flyktinganläggningar som bränns ner, förslag om tiggeriförbud och tillfälliga uppehållstillstånd. Mitt älskade Sverige som jag alltid sett som solidariskt, öppet och som en motpol till fascism och rasism. I dag blöder världen, flyktingkatastrofen är värre än någonsin och några idioter svarar med eld och våld. Vad är det för människosyn som börjar få fäste i vårt land? Jag kan självklart förstå att det finns en oro över hur vi ska kunna hantera alla som kommer hit, men att ta ut det på de som kommer är helt fel att gå. För det första måste vi se till att ta emot de som kommer med värdighet nu när krisen är som värst och se till att de får tak över huvudet, respekt och någon slags trygghet för där de kommer ifrån finns det ingen trygghet. Nästa steg är att politikerna måste ta sitt ansvar för integrationen och se till att våra medmänniskor får chans att komma in i samhället och integreras så att de kan bygga upp nya liv här. Men det ligger även ett ansvar på oss som medmänniskor. Vi måste vara öppna, fördomsfria och låta dessa människor få lära sig av det vi kan och även lyssna på deras historier och så att vi kan lära oss av dem. Det är inte läge att vara rädd och att gömma sig under en sten och tro att ”Sverige bara ska bestå av blåögda svenskar” bara vi ignorerar dem och agerar våldsamt. Vi lever i en global värld där det tyvärr sker en hel del hemskheter så demografin kommer att förändras och i stället för att se det som ett ”hot” måste vi se det som en möjlighet. En möjlighet att utvecklas, lära oss om varandra och bli bättre människor. Vi måste även ta vårt ansvar och agera när vi hör någon fälla en vardagsrasistisk kommentar, agerar fördomsfullt eller gör något hotfullt. Vi får aldrig, aldrig, aldrig låta historien upprepa sig och inte stå upp för solidaritet, medmänsklighet och allas lika värde. Alla har ett ansvar och i dag tycker jag det är extra viktigt att vi äger vårt ansvar och tillsammans står upp för ett öppet, solidariskt och demokratiskt Sverige där alla är lika mycket värda – oavsett kön, etnicitet, religion och sexuell läggning!
Jag hoppas att ni alla är med mig och att vi tillsamma tar avstånd mot rasism och våld!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Gabriella

    Tack! Precis så känner jag med. Vad är det som håller på att hända med världen? Vilken människosyn har en del människor egentligen? Jag ryser av allt hemskt som händer, det är fruktansvärt! Vi måste alla hjälpas åt, värna om varandra. Det ska aldrig någonsin vara accepterat att bränna ner flyktingboenden och skjuta ihjäl människoliv!

  2. Anonym

    Du har helt rätt, så himla bra inlägg. Jag kom till Sverige 1995, flydde från kriget. Sverige är mitt land och just nu är jag så rädd för framtiden och våra barn. Respekt och kärlek till er alla. Kram ❤

    1. ANNAWII

      Tack fina du och tack för din kommentar! Jag känner också rädsla, rädsla för allt detta hat som grundar sig på fördomar. Förhoppningsvis växer bar upp och blir klokare men tyvärr formas ju barn av sina föräldrar också :(.
      Skickar en stor kram <3

  3. Citrin

    Jag är just nu i en svacka där jag typ har tappat hoppet för Sverige och världen. Känns som om allting bara går neråt och börjar tänka; vad är poängen med att t.ex. skaffa barn? De kommer ju få det förjävligt? Jag blir ju helt förtvivlad om min katt bryter en klo (haha crazy cat lady) så hur hade jag tagit det om man om tio år måste fly p.g.a. krig ÖVERALLT med sitt barn som fryser och är hungrig? Usch. Nej. Känner bara för att ge upp nu.

  4. Sanja

    Jag är självklart med dig!!
    Och jag hoppas vi är många, många fler som vågar sätta ner foten. Det är så oerhört viktigt att vi vågar.
    TACK för ett riktigt bra inlägg som sätter ord på precis det jag känner!!

    1. ANNAWII

      Vad skönt att höra vännen! Jag tror också att det är oerhört viktigt att visa att det inte är okej med någon form av rasistiska/fördomsfulla kommentarer. Vem vet hur historien kommer se ut i framtiden om ingen vågar stå upp i dag, vi vill INTE ha en repetition av det som hände under t.ex. 2:a världskriget!
      Kram