Annawii

STÅ UPP FÖR DE TYSTA

Som jag tidigare skrivit om här i bloggen blev jag mobbad/retad under min uppväxt så när jag såg Lennart Bångs film ”Stå upp för de tysta” kände jag direkt att jag ville dela den här i bloggen. Det är en film som alla borde se och har ni barn som kan hänga med tycker jag att ni ska visa den för dem med! I filmen får vi följa ett par barn som blir mobbade på olika sätt och som ingen står upp för. De är helt ensamma och för ett av barnen slutar det väldigt illa, vilket är tragiskt men tyvärr vår verklighet i dag. Lennart uppmanar oss även att börja stå upp för alla som blir mobbsde/retade/behandlade illa och efter att ha sett denna film kommer jag bli ännu bättre på att göra det. Det är ALDRIG okej att trycka ner någon annan, varken med våld eller ord, och vi måste våga stå upp för de som inte längre orkar stå upp för sig själva. I de skolor jag gick i mellan 1-9:an stod nästan ingen upp för oss som blev mobbade/retade och jag kan fortfarande få ångest när jag tänker på vissa personer som fick uppleva grav mobbning i hela 9 år. Det är aldrig ”på skoj” om någon mår dåligt av det och såväl vuxna som barn måste ta sitt ansvar som medmänniskor! Jag hoppas att ni alla ser filmen och delar den på er blogg, Facebook eller bara visar den för någon annan för den är otroligt viktig!
Har du eller någon i din närhet upplevt mobbning?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Jag tycker det är jättebra att lyfta sånt här, sker för mycket mobbning på så många ställen! Jag var utsatt en del när jag var liten, men inte grovt mobbad som andra så därför har jag aldrig riktigt pratat om hur det var för mig, det var ju så mycket värre för andra.. Jag kan tycka att det är lite konstigt såhär i efterhand, bara för att andra hade det värre betydde det ju inte att mitt inte var något. Är glad att ha blivit vuxen, nu känns det som att folk fokuserar på helt andra saker som tur är!

  2. Anonym

    Jag själv blev mobbad/utfryst i slutet av mellanstadiet pga att de tyckte jag var tjock och ful och dessutom plugghäst. Jag har fortfarande (20 år senare) extremt låg självkänsla/självförtroende och problem med maten… Kram till dig fina Anna!