Jag och Micke älskar att testa nya saker när det kommer till sötsaker och det senaste vi testat är så kallade cronuts. Det är en hybrid mellan munk och croissant som är gjord på smördeg men friterad, fylld och formad likt en munk så man får det bästa av de två bakverken. De vi testade var så kallade ”bake off”-cronuts från Mickes jobb så de kan troligtvis inte konkurrera med ”the real deal” från New York men de var väldigt goda och en helt annan sak än en vanlig munk. De var betydligt fluffigare och ”lättare” i konsistensen än en vanlig munk, men ändå väldigt maffiga med vaniljfyllningen och den friterade smördegen som var rullad i socker. De får helt klart tummen upp av oss och jag hoppas verkligen att något konditori här i stan hoppar på trenden för det vore roligt att testa en purfärsk cronut, tror det skulle vara en hit!
Har ni testat cronuts, vad tyckte ni?
Mums! Jättefin bild 🙂
Omg vad gott! Känns som om jag efter en sådan hade gått upp 15 kg direkt mwahahaa