Annawii

THINGS I WANT TO DO 2015

KÖPA FOLKABUSSVi söker med ljus och lykta efter en gammal Folkabuss från 60/70-talet inför sommaren och jag hoppas innerligt att vi hittar en. Då blir det en äkta roadtrip-sommar eftersom vi planerar att inreda bakdelen med sovplats så att vi kan stanna precis vart vi vill. Det kommer att bli helt underbart och har ni tips på vart vi kan hitta en gammal Folkabuss (Blocket och diverse Forum har vi superkoll på) så får ni gärna tipsa för det är lättare sagt än gjort att hitta drömbussen!
MATLAGNING I TOSCANAI höstas blev jag uppringd av Barillas marknadschef eftersom jag vunnit en matlagningsresa till Toscana på deras Facebooksida och det är nog först nu jag kan ta in det på riktigt. Hösten kantades av så mycket eländigheter som förtog glädjen men nu längtar jag så att det nästan gör ont! Vi åker dit under påskhelgen och väl där kommer vi att bo flott och laga massor av god mat tillsammans med de andra vinnarna. Det känns så lyxigt för jag har alltid velat besöka Toscana och det ska bli superspännande att även få lära sig laga äkta italiensk mat. Lovar att dela lite recept här i bloggen sen! 
FULLFÖLJA MITT PROJEKTJag har haft ett drömprojekt i snart 4 år som jag inte kommit i gång med men nu har jag satt bollen i rullning och i år SKA jag komma i gång på riktigt. Det känns både skrämmande samt spännande men jag tar all hjälp/guidning jag kan få så det kommer snart vara mer spännande än skrämmande. Så fort jag har allt i ordning ska jag berätta mer för det är verkligen något jag vill dela med er!
PARISJag har skapat en tradition med att åka till Paris en gång per år och jag hoppas det blir en resa även i år. Vi hinner nog inte åka i vår då vi har Toscana-resan inplanerad men jag skulle faktiskt gärna åka i December som vi gjorde 2013 för det var en perfekt tid att åka. Då finns det massor av mysiga julmarknader att gå på och vädret var kanon med 0-gradigt sol och blå himmel. Då kan man fixa alla julklappar samtidigt som man njuter av världens vackraste stad!
BABY BOOMJag skulle så gärna vilja bli gravid i år och nu när jag återfått min mens finns det ju i alla fall en liten chans att det skulle kunna gå (med tanke på hur svårt det är att bli gravid är det inget man kan räkna med tycker jag). Det är så klart en önskedröm som inte går att styra över och det är kanske dumt att skriva ut här men samtidigt är det en så pass viktig grej för mig. Dock vill jag absolut inte få frågor/spekulationer kring detta ämne under året men om det skulle bli så att vi lyckas får ni så klart reda på det när tiden är inne ♥.
KREATIVITETKreativitet är otroligt viktigt för mig eftersom det är något som gör mig hel, öycklig och tillfredsstäld så i år vill jag fota massor, pyssla och även börja sy lite smått. Det är väldigt nyttigt för mig att jobba med mina kreativa sinnen för då slappnar jag av och glömmer tid och rum. Jag ska försöka få med min vän Hanna på en fotoutmaning och så ska jag be min älskade mamma lära mig sy på min fina symaskin som jag fick när jag fyllde 30. Kul!
YOGAPrecis som kreativitet är viktigt för mig är även Yoga viktigt för mitt välmående. Jag har otroligt svårt att varva ner men sedan jag började med Yoga och att fylla i min Yoga-dagbok har jag blivit lite bättre på det. Bara det att andas rätt och sätta av 20 minuter varje dag för mig själv känns som ett stort steg och jag hoppas jag kan bibehålla denna nya rutin som gör väldigt gott för mig!
TORREVIEJAVi blev båda heldålda på Torrevieja efter vår resa förra hösten och det kan nog bli en repris på den nästa höst. Då hyr vi självklart lägenhet på samma ställe för det var så lyxigt att ha egen pool, poolområde och välutrustat kök där vi kunde laga massor av smarrig mat. Det var avkoppling på hög nivå och jag längtar redan hihi.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nina

    Du verkar ha bestämt dig för att få ett fantastiskt 2015, både med faktiska (rese)mål och drömmål. Hoppas att längtan för dig dit du vill, för din företagsamhet har det aldrig varit något fel på 😉 Ska hålla tummarna för dig och er! Blev faktiskt inspirerad till att göra en egen lista, även om det för mig främst gäller att hitta en balans mellan jobb och familjeliv för att dessutom få till lite mer egentid (läsning, fotande, träning). Kram!

  2. Martina

    Vilka bra mål och önskningar, hålller tummarna att de ska slå in!
    Jag blev gravid för första gången efter att ha försökt i flera, flera år. Även för mig var det först efter att jag gått upp nästan 10 kilo (vet absolut hur din vikt ligger till, men jag var iallfall underviktig innan uppgången och jag tror att min kropp liknade din både vad gäller vikten och även känsligheten för stress som resulterade i oregelbunden mens osv) som jag äntligen blev gravid (och har nu två jättefina barn). Säger absolut inte att vikten är allt, alla är vi olika, men jag tror verkligen att det för MIG var avgörande för att min kropp skulle orka bli gravid. Det var även så otroligt värdefullt att jag hade en normalvikt i grunden innan jag blev gravid för efter förlossningen gick jag ner alla gravidkilon och mer därtill pga amningen, så då blev det en liten kamp att återfå normalvikten igen och jag är glad att det inte blev längre väg att gå än vad det blev! Tackade mig själv för hur bra jag kämpat innan jag blev gravid ungefär tusen gånger 🙂
    Hur som helst, nu blev det en riktig vikt-kommentar, inte meningen att "tjata" om det eller klaga på dig, fattar att du gör vad du kan för att må bra psykiskt och fysiskt. Egentligen ville jag uppmuntra och ge hopp om en graviditet och att ge sin kropp de bästa förutsättningarna för att det ska ske.
    Allra mest hoppas jag verkligen att du får må bra 2015, du verkar vara en sån fin och ödmjuk person! Kram

    1. ANNAWII

      Tack finis!
      Jag tar din kommentar som ett positivt tips och jag tror också att jag skulle ha lättare att få mens/bli gravid om jag vägde lite mer. Jobbar stenhårt på det samt på att stressa ner mer. Nu vill jag verkligen bli gravid så då gäller det att ta hand om lilla kroppen <3.
      Stor kram och grattis till ert lilla mirakel <3

  3. Maria

    Håller tummarna att alla dina drömmar slår in! Och vad kul med folkabussen. Vet att min morbror och fru for på en sån resa. ? men tyvärr är folkabussen såld.

  4. Annika

    Så mycket spännande saker du har att se framemot. Vad kul med Toscanaresan också. Jag håller tummarna att du blir gravid iår, som du säger får man inte ta det för givet. Jag har tack och lov haft lätt att bli gravid och har ju tre underbara barn. Ha en fin kväll. Kram Annika

  5. Lina

    Härliga mål:) ett tips angående en önskad graviditet: jag hade liknade kroppsform som dig,dvs kanske på gränsen till för smal. Det gjorde att min mens var väldigt oregelbunden. Kunde ta ett år emellan. Gick upp ca 8 kilo och mensen kom igång vilket resulterade i min nuvarande graviditet. Hoppas du inte tar illa upp. Det är inget påhopp om ditt utseende utan mer om dit välmående. Sedan finns det även bra läkemedel att tillgå för få igång menscykeln. Men vikten har en stor avgörande roll. Kram och jag håller tummarna för er ♡

    1. ANNAWII

      Tack för tipset fina du! Jag jobbar stenhårt på det och tänker att det även kan vara bra att ha lite att "ta av" även efter graviditeten, gissar på att jag kommer vara en sån det bara "rinner av" då jag har lätt för att tappa vikt. Kram