Annawii

TGIF (AND THANK U)

Hej kära ni och tack, verkligen tack, för alla kommentarer till mitt inlägg om mobbning. Det värmer i hjärtat att läsa era ord och samtidigt blir jag arg över att vi är så många som gått igenom liknande saker. Vart finns de vuxna när barn blir retade? Jag hade turen att ha världens bästa föräldrar som faktiskt försökte ta tag i det, men på skolan fanns det nästan inga lärare som brydde sig. Folk kunde bli retade i klassrummet, i korridoren samt i matsalen utan att någon lärare reagerade. Det är fruktansvärt! Jag hoppas innerligt att det är bättre i dag men nu finns ju sociala medier och då finns helt plötsligt problemet överallt, även i hemmets trygga vrå. Det skrämmer mig och jag kommer absolut att köpa julklappar från Friends i år så att den organisationen får mer medel att jobba mot mobbning! Nåväl, planerna för denna fredag är jobb men innan dess blir det myfrukost med Micke och katterna plus lite fotning. Härligt! I kväll blir det som vanligt myskväll och jag ser fram emot att äta lite godis och se ”Project runway” omringad av min lilla familj. Älskar dem så mycket! Vad gör ni i dag?
Ha en underbar start på helgen!
/Good morning sweethearts! I just want to thank all of you who commented on my blog post about bullying, your words means a lot to me! I think it’s terrible that bullying is such a common occurrence and I will definitely buy some Christmas gifts from Friends this year so they get more money to fight bullying in schools! Well well, my plans for today is to work and before that we will have a cosy breakfast plus take some photos. Yey! Tonight we will watch ”Project runway” and eat candy in bed, and I can’t wait to be surrounded by my family and just rest. I love them so much! What are your plans for today babes?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Citrin

    Något av det sjukaste på mitt låg- och mellanstadie när jag var barn var att de som var "kamratombud" var de allra största mobbarna! Jag kan tänka mig att det ofta är de som väljer att bli sådant, för att effektivt förhindra att någon golar om deras sjuka beteende.
    Som du säger så avundas jag inte de som är barn idag och lever med alla sociala medier och iphones. Tänk vad många som smygfotar och lägger ut skit? Sprider rykten på nätet om andra (som ”orre”-grejen i Göteborg för ett tag sedan)…
    Det sorgliga är att jag tror nyckeln till mobbarna är deras föräldrar, iaf när de är väldigt unga. Men tyvärr kan man aldrig tvinga idiotföräldrar att ta ansvar. Kommer alltid finnas de som ba ”jamen vadå, min unge kallade bara fettot för fetto för det är hen ju höhö!” och tar sig en öl till om du förstår vad jag menar…
    Mina föräldrar var helt mjäkiga när jag var liten. De uppmuntrade konstant till att jag skulle vara en typisk flicka; hålla tyst, vara snäll, undvika bråk… Så sådan var jag och alla sparkade på mig. Får jag barn kommer jag uppfostra dem tvärtom! Jag kommer säga att om någon är elak mot dem ska de vara tredubbelt elaka tillbaks! Om någon slår dem; slå tillbaks hårdare! Man ska aldrig låta någon sätta sig på en. Gör man det så blir det till slut en vana och plötsligt sitter man som vuxen och måste lägga ut flera tusen kr i terapi… Sorgliga jävla värld. Ursäkta novellen, blev bara så ledsen och arg. Kram!

    1. ANNAWII

      Men shit vad dåligt! Kan också tänka mig att det är så, då åker de inte dit på det och får ännu mer makt :(.
      Och jag tror tyvärr också att mkt kommer från föräldrarna. inte i alla fall så klart men barn som mobbar har kanske inte alltid fått med sig rätt värderingar. Det kan så klart vara att de gör det p.g.a. andra orsaker men i många fall tror jag att en, eller båda, föräldrarna har ett liknande beteende. Så uppfattar jag det iaf.
      Skickar största kramen till dig och önskar än en gång att vi bott närmre varandra!