Annawii

GETTING LOST AND FINDING THE RIGHT TRACK BACK

Jag har fått ett par kommentarer på instagram och på bloggen (både omtänksamma och mindre omtänksamma) angående min vikt och eftersom jag inte vill sända ut osunda ideal tänkte jag skriva om det. Mitt 2013 var, förutom några guldkorn, ett ganska jobbigt år för mig på grund av saker jag inte vill skriva om här och när jag mår dåligt tappar jag aptiten vilket leder till viktnedgång. En viktnedgång var absolut inget jag strävade efter då jag redan var väldigt smal innan men tyvärr har ångest den effekten på min kropp. Jag har alltså inte bantat ner mig utan det är en bieffekt av hur jag mått och jag mår på riktigt dåligt av hur lite jag väger och över att jag tappat mer eller mindre allt underhudsfett (det är alltså inget andra behöver påpeka). Jag vill att ni ska veta att jag kämpar med att vända denna kurva och jag har stöd från Micke, min familj och mina närmsta vänner. Jag måste även säga att jag mår betydligt bättre i mig själv nu än jag gjort på länge och jag börjar känna mig som en hel människa igen vilket jag inte riktigt gjort det senaste året, så låt mig fokusera på det istället för på hur jag ser ut. Under det senaste året/åren tappade jag helt enkelt bort mig själv när de flesta omkring mig gick igenom kriser och samtidigt som mitt stora hjärta är en enorm tillgång är det även mitt fall eftersom jag så lätt prioriterar bort mig själv. Det är något jag måste jobba hårt på men jag har kommit en liten bit på vägen och tror att den stabilitet jag börjar känna i livet är en stor nyckel till det. Med trygghet kommer man ganska långt och för första gången på ca: 1,5 år börjar jag känns mig mer trygg i såväl mig själv som i livet i allmänhet (mycket tack vare fast jobb, en bra chef som visar mig uppskattning och underbara nära & kära). Summa summarum av detta inlägg är att jag vill säga till er att jag inte bantar, jag jobbar på en viktuppgång och det går att ta sig upp även när man fallit femtielva gånger. Det är aldrig för sent!
Stort tack till alla er för ni är bäst och jag hoppas jag kan vara en bra föreild trots mina brister!
/I’ve recieved a couple of comments (some nice and some not so nice) here and on Instagram about my weight, and since I don’t want to send out unhealthy ideals I’m writing this blog post. 2013 was a tough year for me and when I’m not feeling good, I’m loosing my apetite and that makes me lose weight. I never wanted to loose weight because I already was very skinny before, but unfortunately anxiety has that effect on me. My weight loss is a side effect how I’ve felt inside, and I don’t feel good about how skinny I am at the moment so I donät need to hear it from other’s too. Right now I’m starting to feeling better inside and I’m working on putting on some weight so I will look as I feel. 2012-2013 was two years when I lost myself and just as my big heart is an asset for me, it’s also my achilles heel since I care more about other’s pain than of my own pain. But I’m getting better at taking care of myself and I’m slowly building up my self-esteem again. To summarize this post I want to say that I’m not on a diet, I’m working on putting on some weight and you can always fight your way back no matter how many times you fall! I also want to send a big thank you to all my kind readers and I hope I can be a good role-model despite my short-comings because nobody is perfect!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nina

    Kan erkänna att jag också funderat över din extremsmala kropp då jag också varit med din blogg sedan anorexiatiden. Och då främst haft en av oro gnagande känsla för att du inte alls mår någe vidare, vilket du berättat mellan raderna. Är själv en sådan som blir smalare då jag mår dåligt i längre perioder, utan att för den sakens skull pyssla med självsvält. Får bara sämre aptit ihop med dålig sömn och mycket stress. Skönt att höra att det börjat vända även om du har en bit kvar. Du är ju en fantastisk människa som förtjänar att må bra både fysiskt och psykiskt!

    1. ANNAWII

      Ja du har ju hängt med genom alla år så jag förstår absolut oron, det blir ju lite som för mina nära och kära. Jag är exakt likadan och det är som att kroppen ställer in sig på högvarv för även de perioder efter dessa sämre när jag börjar äta mer kan jag fortfarande gå ner i vikt innan det "balanseras" ut. Men får jag bara lite lugn och ro i mitt liv utan en massa kaos ska detta gå vägen med hjälp av nära, kära och kanske något proffs att prata med om det.
      Stor kram vännen <3

  2. Gabriella

    Så tråkigt att en del måste kommentera och vara nedlåtande! Så starkt och modigt av dig att berätta och dela med dig. Vilken inspiration! Jag hoppas så att du får må bra och vara lycklig, jag hejar på dig. Din blogg skänker så mycket glädje med alla vackra bilder och underbara outfits.
    Kram till dig

    1. ANNAWII

      Ja det känns supertrist att de tär så okej att klanka ner på hur andra ser ut i dag. vart tog folkvettet vägen?
      Blir superglad av att läsa din kommentar ska du veta!
      Stor kram

  3. Jenny

    Vill bara peppa dej, du gör en kanonblogg och jag har följt dej ett bra tag nu! Visst har jag med viss oro sett din viktnedgång, men du ska verkligen inte behöva försvara din kropp! Önskar dej hälsa och lycka i både ande, själ och kropp. Kram!

    1. ANNAWII

      Hej och tack fina du! Det är ju en helt annan sak att som du känan dig oroad av omtanke och de som skriver rent utav elaka kommentarer. Omtanke är alltid uppskattat!
      Skickar en stor kram och tack till dig <3

  4. LORISSA LOVEBOMB

    Det är inga brister att ha ångest. Du är en fantastisk förebild som är en riktig människa, en krigare och en vanlig dödlig. Tack för att du bloggat vidare genom allt besvär, din blogg är en stor tillgång i mitt liv och jag önskar att du bara får må bra! <33

  5. Hanna

    Det är helt fantastiskt att folk tycker att det är ok att kommentera på andra människors vikt, och särskilt när en blivit smalare än vanligt. Och särskilt tjejers vikt. Bra att du säger ifrån, det är din ensak och resten av oss ska skita i det. Hejja dig! Hoppas du når dina mål och att du mår bra på vägen dit.

  6. Tina

    Så himla tråkigt att du ens behöver skriva detta och att så många kommenterar din vikt. Blä.
    Samtidigt är jag så himla glad att du skriver ett sånt här inlägg, huvudsaken är att man mår bra på insidan:)
    Kramis!

    1. ANNAWII

      Ja det känns otroligt trist och särskilt då så många varit otrevliga. Okej om man visar omtanke och faktiskt lyssnar på vad jag säger, men de flesta har redan en bild i huvudet på hur jag är och fastän de är helt ute och cyklar vägrar de lyssna. Blir less på sådana människor men som tur är har jag inga sådana i min närhet.
      Stor kram bästa du <3

  7. Maria

    Tycker du är otroligt fin och stark i att du delar med dig av dig själv på bloggen! Jag tycker att din blogg handlar om ditt mode och klädval, inte hur din kropp ser ut! Alla är vi skapta olika och ser olika ut och det är inget fel med mer eller mindre fett! DU är fin såsom DU är! Fortsätt va stark!

    1. ANNAWII

      Åh vad kul att höra för det är det jag försöker dela med mig av. Här får man inga diettips, inga inlägg om hur jag ska blir "perfekt" o.s.v. Här ska alla kunna hitta tips på smått och gott och få dela en liten bit av mitt liv.
      Stor kram fina du <3

  8. Camilla

    Du verkar vara en sån underbar människa Anna, jag önskar dig allt gott i denna värld! Och BRA att du skriver ett sånt här inlägg, folk i allmänhet behöver påminnas om att insidan är det viktigaste i den utseendefixerade världen vi lever i. Det är lätt att glömma det. Du är viktigast i ditt liv.
    Kram på dig!

  9. Carolina

    du är stark du! Och låt inte dumma kommentarer tynga ner dig! Var stolt över dig själv och den du är! Känner igen mig med "skitår", 2014 verkar vara ett sånt år för mig, kämpar med sjukdom vilket både tär på kroppen och psyket och har fått mig att tappa bort mig själv lite. Men jag ger inte upp, och din blogg får mig alltid att må bättre! Keep up the good work! 🙂

    1. ANNAWII

      Tack vännen!
      Usch vad jobbigt, vet precis hur det känns men vet du, vi kommer båda att ta oss ur det! För varje skitår man tar sig genom blir man starkare och desto mer kommer vi att uppskatta de bra åren som kommer efteråt. Sedan får vi mer förståelse för andra som mår dåligt och det behövs mer empati i denna värld <3.
      Stor kram till dig <3

  10. Citrin

    Jag tror ganska många av de som följer dig har hängt med i några år, och ett tag när du var i behandling för din ätstörning så blev det ju mycket fokus på det i bloggen. Och det var säkert superbra för de som haft liknande problem, så starkt av dig att dela med dig! Men jag tror att det lite finns kvar i minnet hos många av läsarna. Kan säga att jag ibland har tänkt samma när jag sett vissa bilder, alltså funderat på om dina besvär återkommit, men det är inte min stil att kommentera sådant… 🙂 Men det är säkert lätt att reagera när man vet om vad som hänt förr liksom, av ren oro. Men du verkar ha ett så fint nätverk runt dig så egentligen behöver ju inte läsarna oroa sig!
    Hoppas du fortsätter må bättre och bättre Anna! Kram <3

    1. ANNAWII

      Jo jag tror också det och jag har inget emot att folk oroar sig och bryr sig, det är uppskattat. Det jobbiga är de som tar ut något i förskott och bara hugger, sånt gör mig både ledsen besviken och lite småarg.
      Och ja, mina nära och kära är inte blinda och inte kalla. De bryr sig så otroligt mycket om mig och peppar mig hela tiden Har sån tur som har fin familj, vänner och make <3.
      Kram sötnos

  11. Laura

    Stor kram Anna! Folk är snabba att kritisera utan att veta vad som ligger bakom men jag är glad att du har så många omkring dig som stöttar & ger kärlek. Du är grym, heja dig!

  12. ulrica

    Hej
    stå på dig och all lycka med dig och din hälsa.
    Fortsätt som du gör, du inspirerar många ska du veta.
    Kram Ulrica