Annawii

SOME CHANGES

Den senaste tiden har jag funderat en del på hur jag skulle kunna bli en lite bättre förebild i blogg/modevärlden och efter ett inspirerande första maj-tåg och en vettig läsarkommentar (Tack Mia) har jag kommit fram till ett par saker. Dels kommer jag att börja tipsa om fler vintage/second hand-plagg i min nya ”VINTAGE”-kategori plus fokusera mer på min ”DIY-kategorin, dels har jag valt att avsluta ett par samarbeten som inte känts klockrena. Sistnämnda beror egentligen inte så mycket på grund av Mias kommentar, även om det var den som satte bollen i rullning, utan mer på att jag vet att vissa av deras plagg även säljs på de kedjor jag valt att inte handla på och då är det ju inte helt omöjligt att kläderna produceras i samma fabriker, med samma villkor för arbetarna. Jag vet att jag skulle kunna göra så mycket mer men jag tänker ”ett steg i taget” och kan jag bidra till att en person som inte handlat på second hand förrut gör det eller att en person väljer att testa att göra en väska/accessoar själv i stället för att köpa så är jag nöjd. För som min kloka vän Emma sagt, när hon gång på gång blivit ifrågasatt för diverse saker, är att huvudsaken är att man faktiskt gör något och alla inte kan brinna för allt. Sedan vill jag även poängtera att mina outfitkollage-inlägg främst är till för att inspirera er till hur ni kan matcha era plagg på olika sätt, inte för att ni ska känna att ni måste ha just de kläderna i inlägget. Själv köper jag ca: 1-2% av sakerna som är med i mina kollage så jag använder dem till största del som inspiration, inte som en inköpslista!
Hoppas att ni gillar den lilla förändringen och att ni är med mig!
/The last week I have started to think a lot of how I could be a better role model in the blog/fashion world and after an inspiring demonstration last wednesday plus a comment from a blog reader it feels like I have reached a decision. First of all, I have started a ”VINTAGE ” category where I will show you more vintage and second hand. Secondly, I will focus more on my ”DIY” category so everybody can see how easily you can do cool and beautiful things by yourself. Last, but not least, I have decided to end a couple of collaborations with companies that sell the same clothes as the stores I have decided to not buy from. I know that I probably could do so much more, but this is a good beginning and if I can inspire one person to buy a vintage garment or do an accessory instead of buying a new one, I will be happy! I also want to add that my outfit collages are meant as an inspiration for you, you don’t need to buy all the things I blog about! Personally, I buy around 1% of the things I blog about so I use my own collage as inspiration, not as a shopping list! I hope you will like the small changes babes!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Gabriella

    Vilket härligt och ärligt inlägg! Gillar dina DIY-projekt, så ska bli spännande att få följa ännu fler=) Klokt och bra med vintage och loppis, jag försöker själv att handla så miljövänligt som möjligt. Du verkar klok, och visst är det så, alla kan inte göra allt, men alla kan göra något! Tack för att du delar med dig av vackra bilder och kloka ord! Kram

  2. Anna

    Det låter både klokt och sunt! Jag har alltid trott på att det man gör med hjärtat blir bättre, så gå på känsla du!

  3. Fia

    Hej! Vill bara säga att det är helt fantastiskt att du känner ansvar och därmed i längden kan påverka andra att också göra det! Blir så glad av läsa detta! Det är så grymt att någon visar att det går att handla etiskt och samtidigt vara trendig och skitsnygg! You go girl!

    1. ANNAWII

      Hej°! vad kul att höra! Jag har ju en bit kvar men jag känner att jag vill börja gå åt rätt håll och jag vill även göra det med bloggen. Det roliga är att jag redan hittat massor av bra shoppar med vintage och bättre etiska prylar så räkna med massor av inspo framöver!
      Kram <3