annasipinen – En till LOPPI.se webbplats

annasipinen

Annons

Hej fina du!

Det var allt för länge sen jag uppdaterade här så jag kände att det var mer än dags!

Här hemma har vi haft sjukstuga i veckan, båda barnen har varit förkylda. Bell har som tur är inte haft någon feber och hon har varit sitt pigga jag ändå fast med en snorig näsa. Hon är verkligen en sån KÄMPE! Max däremot har varit riktigt risig av förkylningen eftersom att han är så liten. Så att han har varit tät har resulterat i att jag fått sitta upp hela nätterna med honom så han har kunnat vara i en upprätt position. Stackaren som blev smittad alltså, men tur att han ändå snart är 4 månader så det har ändå gått relativt bra. Jag har droppat i massa bröstmjölk i näsan då det sägs lösa upp slem och det har det verkligen gjort. Det har varit våran räddning faktiskt! Idag har han dock äntligen känts piggare och han fick sova ordentligt på dagen vilket gav honom lite extra energi! I helgen har vi massa mysiga planer så jag hoppas att båda barnen vaknar helt friska imorgon!

Här om veckan var jag och Max i Umeå och hälsade på några av mina närmsta vänner. Jag har pluggat där uppe så jag har haft ett helt liv där och det är jättejobbigt att det är så långt bort till mina fina vänner som bor kvar där! Så det var så mysigt att ses där och samlas även med de vännerna som jag studerade med men som inte bor kvar där. Vi överraskade min fina vän Moa med en mysig baby shower då hon ska ha en liten i maj. Moa är förövrigt en av våra två fina gudmödrar till Max som ska döpas nästa helg! Hon blev dock inte helt överraskad men vad gör det, själva grejen är ju att vi samlades allihopa och fick fira det lilla pyret som ligger i hennes mage som vi längtar efter så!

Med mig i Umeå hade jag också min fina mamma som passade på att åka upp när jag ändå skulle dit. Det var GULD att hon åkte med eftersom att det var första flygresan med Max och som alltid när man reser med barn så har man 100 väskor och packning för en hel månad med sig. Så utan henne hade det nog varit min sagt kaos. Flygresorna med Max gick bra, han skötte sig superbra. Dock var flygningen lite för kort för att kunna amma på vägen upp OCH ner så när vi skulle landa fick han lite ont i öronen iom att han inte ville ta bröstet då. Det är förövrigt ett supertips som de flesta säkert redan vet och gör, att amma (eller ge ersättning om man matar på flaska) på vägen upp och ner för att underlätta bebisarnas öron. Att de sväljer hjälper alltså till att tryckutjämna.

Vi bodde på ett supermysigt hotell beläget mitt inne i stan i Umeå, U&Me hotell! Det var verkligen hur fint som helst och vi bodde på elfte våning med utsikt över älven. Det var så mysigt att vakna upp till snö och den fina vyn, önskar jag kunde göra det varje helg. Och för att inte tala om deras frukost, WOW vad gott med hotellfrukost. Hade längtat efter det i flera veckor. Och jag som inte äter mjölkprotein pga Max mage hade ändå massor att välja på och det var guld.

Att vara i Umeå fick mig verkligen att längta tillbaka (de som kände mig för 4 år sen när jag bodde där hade ALDRIG trott att jag skulle sakna det haha men det gör jag nu). När jag bodde där så tyckte jag mest att det var kallt och långt bort från mina nära och kära men sen när man skaffat sig ett liv där under studier så blir det ju på något sätt självklart att istället längta tillbaka dit. Och tyvärr är det väl lite så att man ofta som person, iaf jag, fungerar som så att jag kan uppskatta saker i efterhand. Det är inte en superbra egenskap eftersom att jag ibland har svårt att ta in och uppskatta det som är precis just NU men sen kan jag blicka tillbaka och inse hur bra man faktiskt hade det. Typ som med Umeå, det var inte ett så hemskt ställe som jag från början kanske ansåg. Där har jag dock utvecklats sen jag blev mamma, att uppskatta NUET och att försöka ta vara på varje liten sekund. Det är dock svårt som småbarnsmamma, speciellt svårt har det varit när man haft kolikbebisar, då är det lätt att längta tills koliken tar slut. Och när Bell hade sina allergier var det lätt att längta tills hon skulle bli ett år och de förhoppningsvis skulle börja växa bort. Och när de är mitt uppe i en utvecklingsfas och konstant fastklistrade och gnälliga är det lätt att längta tills den tar slut osv osv. Så det är svårt att vara i nuet med små barn även fast det är allt man vill, iaf för mig. Men jag har definitivt blivit bättre på det sen jag blev mamma och jag försöker bli bättre varje dag. För även fast det är tufft exakt just nu på många sätt så är det också otroligt FINT just nu, Båda barnen är HELT FANTASTISKA och så himla BÄST. Bell är i världens härligaste ålder och har börjat prata helt flytande i princip. Hon sjunger alfabetet det första hon gör när hon ser bokstäver och hon är bara så otroligt fin på alla sätt och vis, inte minst mot sin bror. Hon är verkligen min BÄSTA vän. Och Max ja han är glad alltid när han inte har ont i magen i princip. Varje gång han får uppmärksamhet så ler han med hela ansiktet och man bara smälter i hans ögon. Jag avgudar verkligen mina små och jag vet att dom inte är små länge så jag ska göra allt i min makt för att försöka orka se ljusglimtarna mitt uppe i allt det jobbiga just nu med kolik, sömnbrist osv.

Jag hoppas verkligen att barnen vaknar friska imorgon, mina guldklimpar. Nu ska jag lägga mig jämte Max, det får bli en tidig kväll eftersom att jag lever i något slags vakum där jag går på en reserv kraft jag inte ens visste fanns. Jag såg någon bild i mitt flöde på instagram där man skulle kommentera när man senast sov, för oss var det innan Bell föddes då hon fortfarande än idag inte sovit en hel natt. Så mitt svar på den frågan är alltså två år och tre månader sen, haha ganska galet när man tänker på det. Men nu när man är van tror jag inte ens att jag hade kunnat sova en hel natt utan att vakna av mig själv. Jaja, jag ska försöka iaf i några timmar nu. Godnatt fina du, hoppas du får en underbar helg!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (0)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons