Anna-Karin Nauckhoff

Övervakning på slakterier – jatack!

Nej men oj. Råkade se nyheterna. Alltså det händer så sjukt mycket viktigt och hemskt i världen att jag sällan orkar skriva om det, män som mördar, män som krigar, män som skall bestämma över kvinnors kroppar. Aa du ser säkert nyheterna, jag behöver inte återberätta all idioti. Men igårmorse råkade jag se nyheterna och det handlade om slakterier. Att vissa politiker TACK OCH LOV vill införa krav på videoövervakning efter att Djurrättsalliansen (??) släppt de där filmerna inifrån slakterier där alla kan se hurudana fruktansvärda förhållanden djuren mördas. DÅ var det en som har ett slakteri som motsatte sig det, integritet och blabla blaaa… alltså?? Jag fattar det inte. 1. Jag fattar inte hur fan man kan jobba med att döda djur, bryr man sig nu inte om djuren så borde man kanske tänka på sin karma. Men hur kortsiktigt tänker man? Om hon nu är så säker på att hon gör rätt och vem vet hon kanske till och med säger sig tycka om djur (skulle jag dock inte tro på i sådana fall men hon var krav-bonde och då kanske man iallafall har lite högre krav än andra slaktare) – hur kan man då inte se till den större bilden och framförallt; till djurens bild. Tyvärr är det ju inte allmänt känt att djur inte bara poff hamnar i en förpackning och sedan på en tallrik utan att det föregår rätt mycket lidande. Men är man i branschen kan man väl ändå inte ha missat det, eller? Och borde man inte då försöka rentvå sitt rykte lite och vilja få bort de slakterier där plågandet är som störst?

Det övergår mitt förstånd bara. Det övergår mitt förstånd också att det läggs masssssssvis med pengar på att ta fram något vitamin att ge till kor för att de inte skall prutta så mycket eftersom det är ett klimathot ISTÄLLET för att bara dra ner på mejeriindustrin – det FINNS ju så sjukt bra alternativ och kommer fler och fler och de innebär inget lidande över huvudtaget. Det är inte korna som är klimathotet, det är människor som äter kor och deras mjölk eller saker gjort på deras mjölk.

Det övergår mitt förstånd hur folk kan äta kött och ge det till sina barn också. Det övergår även mitt förstånd att jag inte strösslar det här inlägget med bilder från slakterier. Men vet att det skrämmer bort (sjukt nog, man borde kanske vara lite insatt i vad som sker istället att bara fortsätta äta djur som om det inte vore ett problem.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.