Anna-Karin Nauckhoff

Mer enkla djurvänliga val i mataffären

Nej men jag tänkte att jag tar och tipsar om ett par till djurvänliga val i mataffären! Nu är vi dock inne på deep-vegan-waters här och har gått över till sådant som faktiskt äts eller dricks men eh så gott?! Och såååååå lätt och liksom BÄTTRE än de djurbaserade produkterna.

Vi börjar med kaffemjölken.

Versus..

Egentligen kan man ju göra valet så lätt som att välja mellan vanlig mjölk eller mjölk som är specialiserad för att ha i kaffet och då blir ju valet av Kaffemjölk oerhört lätt. Men alltså, Oatlys iKaffe.. egentligen också Oatly deluxe eller andra veganska kaffemjölksalternativ, det slår mjölk smakmässigt så himla mycket. Du kan få den hur skummig du vill (bara att skaka den om du inte vill vispa) smaken blir rund och liksom lite hmm.. lyxig. Ja den är bäst helt enkelt. Och ingen ko behöver få kalvar som tas bort från den med en gång för att få igång mjölkproduktionen men för att människor skall dricka mjölk, inte kalven. Och ingen kalv behöver heller tas från sin mamma med en gång för att mjölken var inte till den, den kom bara till jorden för att människor skall få mjölk och för att själv ”ge” dem mjölk eller kött lite längre fram. Och spelar det där etiska inte någon roll för dig, ta valet för smakens skull!

Över till rond två då. SMÖR.

Versus..

Alltså jag älskar smör. ÄLSKAR. Tycker det passar till typ allt hahaha. För länge sedan älskade jag Bregott, gravt. Jag hade som största mål att flytta till Los Angeles men tvekade just på grund utav bristen på Bregott där borta. Nu var det inte det som blev den avgörande orsaken att jag slutade försöka men ändå, det var där ändå i tankarna. Ja och sedan har jag gått där och harvat runt i de många mjölkfria smörgåsmargarinen som finns men inte hittat hem. FÖRRENS! Naturli’s smör kom och sedan Garants egna. De här smören är baserade på olika oljor från raps, kokos, shea och mandel och de är såååå goda! Jag saknar inte Bregott ALLS längre och tro mig, det säger inte lite. De smakar som smör skall smaka, eller alltså de SMAKAR. De är så himla goda. Och finns också i vanliga mataffären. Så vare sig om du vill slippa det där med kon och kalven eller om du bara vill ha ett riktigt gott smör på din smörgås (eller dina popcorn, din spaghetti, din pancake eller din vad som helst, jag vet, smör PASSAR till allt) så byt till de här alternativen, du kommer icke att ångra dig!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.