Anna-Karin Nauckhoff

Reiki och jag

Aa nu tänkte jag ta och berätta om Reiki. Eller snarare min relation med Reiki men först kan jag ju ta en kort bakgrundshistoria för den som inte vet vad reiki är.

Reiki är en healingform fast man behöver inte vara född med en healingförmåga för att kunna ge det, alla kan göra det. Det handlar om livskraft, livsenergi, som flödar genom den som ger till den som får. Energin tas alltså inte från givaren utan strömmar igenom och ges därmed även till utövaren. Reiki ges genom att händerna lägga på eller en liten bit ovanför den som skall få. Ja och sedan flödar energin in i den som behandlas och söker sig dit den behöver, hjälper till att lösa upp gamla blockeringar och fylla på med ny energi. Den hjälper till att läka både fysiska och mentala skador. Reiki som den ser ut idag har funnits sedan början av 1900-talet och härstammar från Japan.

I våras blev jag helt plötsligt besatt av reiki, inte av vad det är utan av ordet. Du vet som när man får en låt på huvudet, jag fick ordet reiki på huvudet. Jag hade hört talas om ordet men aldrig tagit reda på vad det egentligen var, bara hört eller läst det här och där genom livet. Så jag började ta reda på vad det var, läste böcker, googlade, lyssnade på poddar om ämnet. Ju mer jag lärde mig desto mer fantastiskt lät det. Så mycket som föll på plats med vad jag tror på är bra och hur min livssyn är. Jag kände att detta var något jag ville veta allt om. Provade att ge reiki till Carro utan att ha gått någon kurs eller så och hon kände av saker vilket stärkte mig i att vilja veta ännu mer. Till slut letade Carro upp en kurs och jag anmälde mig. Reiki läser man oftast i tre steg och detta var alltså det första steget, Reiki 1.

Jag gick kursen en helg i somras med tre andra och väl på den fick vi ge varandra reiki, lärde oss massa och blev initierade. När man blir initierad, vilket man alltid blir på reikikurs, så påbörjas en chakrarensning som man kan reagera olika på. Denna chakrarensning sker för att reiki lättare skall kunna flöda genom en och förstärker ens förmågor att ge reiki, i reiki 2 och 3 får man också initieringar vilket då stärker förmågorna ännu mer. Jag fick ont i huvudet med en gång och sedan hände det jättemycket konstiga saker både med mig, min närmsta omgivning och i huset. Energier som flyttades runt och reagerade antar jag. Carro och Kristian (min svåger som bor en trappa ner alltså) spontankräktes båda två vid samma tid men på olika håll, när den första kursdagen precis tagit slut. Lampor svajade, saker ramlade ner och släcktes en dag kände både Carro och jag att jag hade blivit jättelång, jag ÄR jättelång men just då var jag typ en halvmeter extra kändes det som, det var långt ner både till Carro och till marken. Jag var trött och mådde illa och kände mig jättekonstig under flera dagar efter kursen. En chakrarensning tar 21 dagar och på dag 21 var det dags för min drastiska tömning och rensning, jag började kräkas och kräktes helt enorma mängder från ingenstans. Var helt slut efteråt.

Det är sällan jag finner tiden att ge en full reikibehandlibg men jag ger ofta Carro och på något magiskt sätt lyckades jag bota Kristians axel som han har haft ont i över ett år. Carro som har social fobi var helt plötsligt extremt social mot massa människor dagen efter jag gett henne reiki, värk har blivit bättre och ledsenheter har bubblat upp till ytan och rensats ur. Mycket saker har hänt och det känns verkligen som magi men det är på riktigt. Jag vill fortfarande lära mig mer om reiki, vill läsa iallafall steg 2 också, men behöver nog landa lite i steg 1 först.

Det vore fantastiskt att i framtiden kunde jobba med reiki. Att ha en fridfull plats där jag i tystnad och lugn kan hjälpa andra människor att må bättre utan att tömma mig själv på energi och dessutom bidra till en bättre värld, om än i små steg. För människor som mår bättre blir ju bättre. Ja reiki alltså, herregud en så bra grej!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linnéa

    Reiki-detoxen var det sjukaste jag varit med om. Lampor i lägenheten gick sönder på löpande band, jag var helt hög på livet och kunde känna mig typ extatisk av att sitta på en parkbänk och betrakta löv på marken. (fattade på pricken den där känslan som Eckart Tolle beskriver). Sedan började jag ju känna att jag hade med mig ”något”, en extra närvaro som såg över mig lite extra den perioden. Den energin befann sig på en särskild plats i sovrummet varje kväll jag skulle sova. Och så denna konstanta känsla av att någon var och pillade med/smekte ens hår. Ökad aktivitet i kronchakrat kanske? Sedan försvann alla symtom/tecken lika plötsligt som de uppstod, så ta vara på denna tid nu.