Anna-Karin Nauckhoff

Fredagspepp!

Redo för lite fredagspepp?

Okej, för här kommer den inte! (Fast det kommer sedan så hang in there!) Alltså ghhhhkkkdkkflllsls vad frustrerande det är att lokalisera sådan här information i böcker i skolan! Detta var en helt vanlig liten läsebok som barnen har i läsläxa, vet dock att sådan här ”information” inte enbart förekommer i just denna lilla bok enkom. Men blir så trött!

Hur svårt skall det vara att gå till botten med sådant här istället för att använda ord som mamma och pappa när det lika gärna kan handla om en mamma och ingen pappa, två mammor och ingen pappa, två pappor och ingen mamma. Det handlar om ÄGG och SPERMIER, DET är vad som behövs för att barn skall bli till. Tack och lova jobbar just jag med en lärare som reagerade med -Släng den. När jag visade henne boken och formuleringarna som förekom genom hela den. Men det gör inte alla, och alla ser inte det här för de flesta är så präglade av heteronormen att det är tillräckligt radikalt att säga -Ta hem det här till mamma och pappa, istället för att ge det här till mamma när något skall visas hemma, för att på så sätt ge männen lika ansvar för föräldraskapet. Men det finns inte alltid en mamma och det finns inte alltid en pappa, säg förälder eller föräldrar istället! Hur svårt skall det vara? De flesta är så präglade av heteronormen att de inte reagerar på att det förekommer en mamma och en pappa i typ alla böcker och filmer som riktar sig till barn. De flesta är heller inte oroliga för att barnet skall komma att känna sig annorlunda och utanför för att det inte har en mamma och en pappa eftersom de flesta små barn HAR en mamma och en pappa. Men kan det inte finnas NÅGON liten populär färgglad och fin riktad till små barn serie där det är två mammor eller två pappor? Mommy shark och mommy shark? Mamma gris och mamma gris? På samma sätt som även män har mycket att vinna på feminismen så har heteros mycket att vinna på att heteronormen inte är så bastant och rejäl.

Med det sagt, här KOMMER lite fredagspepp på riktigt:)

När jag var på tystnadsretreatet så sa Cecilia Duberg, som var en av dem som höll i det, att hon sedan ett tag bestämt sig för att sluta stressa, lite spridda skratt blev reaktionen på det (vi fick skratta) och jag tänkte inte mer på det sedan, utöver att det verkade skönt men rätt omöjligt. Men för några dagar sedan kom jag på att hallå, jag borde sluta stressa. Typ allt ont härstammar ju från stress, sjukdomar och annat dåligt mående. Innan var jag ofta stressad FÖR att jag var stressad, eftersom jag vet hur dåligt det är. Men nu bestämde jag mig alltså för att istället sluta stressa. Och det går förvånansvärt bra! Jag kan absolut skynda mig om det behövs, men att gå snabbt är ju inte samma sak som att ha huvudet fullt av tusen olika dilemman och försöka göra tio saker på samma gång. Nu som sagt är jag bara kanske fyra dagar in men kan verkligen rekommendera att bestämma sig för att bara sluta och sedan ta det därifrån:) Tänker att jag skall skaffa en pulsklocka så jag har koll på att pulsen verkligen inte rusar iväg och gör den det; avbryta det jag håller på med vad det än må vara, ta några djupa andetag och vara tillbaka i ett fridfullt jag. Ja det gör jag även nu utan pulsklocka alltså men tycker även om att ha saker svart på vitt. Till och med veckans stressigaste dag höll jag mig lugn, kan jag skrytsamt slänga in. Det går ju faktiskt att leva utan att stressa (nej såklart inte alltid och hela livet om något hemskt händer och så, men menar vardagsstressen), om det innebär att man får göra saker lite långsammare så får det väl vara så, det är oftast tryggare, säkrare och blir bättre ändå.

Jag bloggar rätt lite just nu, är väl mest på grund utav den totala opeppen att sätta mig med telefonen eller datorn, när jag har en stund över för mig själv så ägnar jag hellre den åt att meditera eller läsa. Har egentligen massor att säga haha. När jag var föräldraledig skrev jag ofta när Bobbo sov men nu när jag väl kan vila med honom när det inte sker lika ofta så ligger jag hellre och bara är så himla glad över att få ligga bredvid just honom. Ja, la mig faktiskt för att skriva nu också, dock inte lika rofyllt haha:

De lugnaste hundarna i världen… Som slappnar jag av genom att ha byxorna uppknäppta iaf hahaha..

Jamen hursomhelst så får jag väl helt enkelt bara skriva när jag skriver:)

Andra pepp saker som har hänt det senaste är att Johanna var här förra helgen! Vi var bland annat och åt på Barleys

Himlans gott! Skall faktiskt dit idag igen haha föööör..

Carro fyllde år i veckan! Och fick bland annat en dejt med mig i present, dejten kommer då ske på Barleys eftersom det både är nära och gott och bra:)

Annan fin grej är att Bobbo har fått nya stövlar och de är sååå sjuuuuukt söta! Ja och avslutningsvis hur himla fint är det inte att små små skott nu börjar bli små blad och vissa Blom knoppar börjar får lite färg?! Oooh jag älskar våren och allt fint som händer på den!

Ja en fin helg och prova att sluta stressa du med:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.