Anna-Karin Nauckhoff

Såhär var det på tystnadsretreatet

Nu har den här bilden inget med inlägget att göra haha utan tänkte mest att aaah jag kanske skall ha en bild också och tog en nu när jag sitter och äter lunch.

Man kan såklart tro att jag blev kvar på tystnadsretreatet eftersom det sista jag skrev var att jag skulle dit men nej, jag är hemma igen. Har bara haft lite annat för mig samt ingen lust att sitta med mobilen. Ja, jag är en given toppbloggare^^

Hutsomhelst! Massa saker jag vill skriva nu när jag väl skriver men jag tänkte att jag fokuserar på just tystnadsretreatet, inte enbart för att det är bland det bästa jag gjort. Men alltsååååå guuuud så skönt det var! Nu var ju det här ett väldigt lyxigt tystnadsretreat, de som är under längre tid och på andra ställer verkar vara aningens mer spartanska, typ sova på betongsäng, ha en tränade och sitta i stilla meditation 8 timmar i rad. Här är förresten mitt vackra presentkort, som jag dessvärre (förvånande nog..) spillt lite på.

 
De har även lyckats fånga mina olika sidor på kortet hehe.. Jamen som ni ser här av upplägget så ser det ju ut som en dröm! Höll på att börja gråta av rördhet över ALLA moment när jag fick det:D

Detta retreat var alltså på ett spa, mycket lyxigt! Att bada i en varm bassäng inne på spat tidigt varje morgon var också en del av uppgifterna vi fick. Fanns även annan tid att vara på spat så vet inte hur många obligatoriska reningsritualer innan man fick gå in på spat det blev totalt haha, men typ 7. Fanns flera olika slags bassänger och bastus där, bland annat en ångbastu med ett stort ametiskkluster i och en kanelbastu! Fantastiskt ju:)

Största delen av retreatet spenderades på en yogamatta i en stor sal, där gjordes det yoga, mediterades, gjordes andningsövningar och lyssnade på intressanta föreläsningar, eller föreläsningar är kanske fel ord men prat. Sjuk grej var att jag den sista dagen efter andningsövningar kunde hålla andan i trench en halv minut!! Brukar alltid få grav panik av att hålla andan eller vara under vatten. Höll på att få panikångest första dagen när Annelie Pompe berättade om sina fridyk, jag tycker INTE om att vara under vatten.. men så bara poff! Kunde jag hålla andan så länge, kul kul!

Vi fick lämna ifrån oss våra mobiler på kvällen första dagen men jag hade stängt av min så fort jag kom dit. Det fanns ett nödnummer anhöriga kunde ringa till alltså ifall något hänt. Man fick som sagt inte heller ha böcker eller skrivbok, inte heller tittar på tv eller läsa något annat. Och det var så skönt. Det var verkligen precis vad jag behövde. Flera har frågat om det var svårt men nej det var typ det lättaste jag gjort. Min hjärna är officiellt sådan att den kokar över av för många intryck, jag är egentligen inte alls gjord för denna tid där allt går så snabbt. Fast det är väl i och sig ingen. Men jag VET att jag inte är det, kan inte processa allt och är världssämst på multitasking.
Fick med mig massa visdomar och insikter som jag mirakulöst kommer ihåg utan att ha skrivit ner dem:)

Kan verkligen rekommendera alla som har möjlighet att åka på tystnadsretreat, jag har lätt fått mersmak och vill ha mer mer! Dessutom vill jag skriva mer mer mer om det men återkommer i det.

Nu skall jag meditera en stund innan jag skall iväg till jobbet så tar och avslutar här och försöker höra av mig snart igen:)

Ha en fin dag!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mibbe

    Alltså Anna-Karin. Kan vi prata en stund om att jag nu som preggo äntligen (inte förrns nu?!) hittat din otroliga podd och känner att du eventuellt är min nya dröm-bff? Så kul att hitta hit till bloggen också! Är instagramvägrare så får inte tillgång till mer Anna-Karin där, därför så glad att hitta hit till bloggen! Heja dig och din fina familj! Mvh your new biggest fan

    1. annakarinnauckhoff

      Men ooooooooh så fint! Ja jag smäller av och dör för jag blir så glad över din kommentar. Hurra hurra och taaaaack!♥️ Och grattis till bebis i magen?