Anna-Karin Nauckhoff

Försäkringskassan kan betala dina inseminationer och IVF utomlands

Visste du att eftersom det är så himla långa köer om man vill göra insemination eller IVF via landstinget så kan nu Försäkringskassan gå in och finansiera fertilitetsbehandlingar utomlands!

Man kan alltså vända sig till en privat klinik i exempelvis Danmark, slippa köer what so ever samt slippa betala för det hela själv! Väldigt fin grej alltså.. Enda kruxet är att man måste följa Sveriges regler för att få behandling, med andra ord så behöver du/ni ha det psykosociala samtalet ändå samt välja en kontaktbar donator. Är det inget hinder för dig så är det bara att köra:)

Det senaste avsnittet av Lesbisk gravidpodd handlar om just det här, fanns lite väl många frågetecken runt det hela kände jag. Efter att ha gjort avsnittet skulle jag faktiskt säga att jag inte har någon frågeställning i frågan kvar. Vill du också bli upplyst så lyssna med andra ord på detta avsnitt!

Medverkar i avsnittet gör Bonnica som för längesedan skrev till mig och frågade om inte jag kunde ha med någon som fått behandlingar betalda av Försäkringskassan, eftersom hon var intresserad av det men ville veta mer och det var svårt att hitta information. Jag hittade ingen som fått det och frågan kvarstod; händer det här ens eller är det bara något det pratas om? Tidigare i vinter hörde Bonnica av sig igen, nu gravid och hon och hennes flickvän hade fått inseminationerna i Danmark betalda av just Försäkringskassan! Hon blev alltså den informativa person hon själv hade sökt:)

Här är hon, hennes flickvän och den rätt klassiska kon från Storkklinikens väggdekorationer:) Bonnica berättar hur de gick tillväga för att få ersättning från Försäkringskassan och dessutom medverkar också en representant från Försäkringskassan som svarar på frågor om proceduren.

Podden hittas som vanligt på Spotify och där poddar finns men vill du ha den nu, nu nuuuuu så har du även en länk —-> HÄR <—-

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.